Мода : Дрескод04 АВГУСТ 2017

Какво говори гардеробът ви за вас?

Психолозите определят основни черти на характера според подредбата на дрехите

Знаете ли, че вече има курсове по психология, основаващи се на това какво може да каже гардеробът на една жена за нея като личност?

Първите такива се водят от психолога д-р Каролин Меър в London College of Fashion и тя се наема със задачата да определи как подредбата на гардероба (или липсата на такава) подсказва какъв е характера на една дама. Чрез емпирични данни, тя основава своите заключения в зависимост от това дали шкафовете ви с дрехи са подредени като в библиотека, или половината ви арсенал от ризи и жилетки често се открива върху столовете, а не върху закачалките. Ето най-любопитното, което научихме от проучванията на д-р Меър.

Имате прекалено много дрехи, но никога няма какво да облечете

Това е много проблемна тема за куп жени, в чиято основа седи купуването на всяко нещо, което хваща окото ви. Ако сте от този тип хора, значи се наслаждавате на шопинга, но не пазарувате разумно и на гардероба ви, а вероятно и на стила ви, им липсва координация. Не обичате да изхвърляте нищо, тъй като сте 100% убедени, че един ден пак ще ви влезе в употреба, въпреки че е възможно дадената дреха да не ви става от години, нито пък да е модерна. Вероятно надписите “Разпродажба” са основната ви мотивация при пазаруване, а не нещата, от които наистина имате нужда. Сутрините ви са кошмар, тъй като от толкова много разнородни неща, купени изгодно, се оказва, че нищо не може да се съчетае както трябва.

Какво говори гардеробът ви за вас?

Аранжирате дрехите си по цвят

Този тип подредба на гардероба говори за много организиран и креативен човек, който цени качеството и функционалността. Ако вашите шкафове изглеждат по този начин, вероятно държите всеки аспект в живота ви да е добре подреден и организиран, а отварянето на гардероба ви носи радост, защото вътре ви очаква приятна за окото гледка. В допълнение към това, лесно съчетавате дрехите си, тъй като виждате много добре кое с кое ще си отива по цвят.

Имате повече дрехи по мебелите из стаята, отколкото в гардероба

За съжаление, това отношение към дрехите говори за неорганизирана и хаотична личност, която се отнася така не само към дрехите, но и към ежедневието и работата си. Този тип хора смятат себе си за прекалено заети, но всъщност, ако организират времето си правилно, ще имат доста повече възможности за интересни хобита и важни задачи. Ако попадате в тази категория, вероятно често закъснявате за работа, за срещи, а дори понякога забравяте за ангажименти. Трудно откривате нещата, които търсите в гардероба и шкафовете си, а ако изобщо ги намерите, ви отнема още повече време да намерите нещо, с което да ги съчетаете.

Какво говори гардеробът ви за вас?

Имате специални опаковки за различните места, държите всичките си обувки в кутии

Цените качеството на дрехите си и искате да се запазят като нови за по-дълго. Вероятно имате специални кутии, в които е разпределено бельото ви, сатенени закачалки за ризите и всичко е изгладено и закачено, готово за обличане. За обувките си задължително запазвате оригиналната кутия и ги съхранявате в тях. За вас шопингът е удоволствие, когато откривате качествена стока на добра цена и не държите да купите нещо, което е евтино, но само след няколко пранета вече няма да става за носене.


Организирате всичко по тип
Ако откривате себе си в тази категория, вие сте функционален човек и вероятно обичате често да преподреждате гардероба си, тъй като това ви действа успокояващо. Не понасяте разхвърляните шкафове и стаи. Обичате класическите елементи в лесни за съчетаване цветове, защото сте много земни и практични. Склонни сте да инвестирате повече пари в дадена дреха, стига тя да ви служи дълго и да се вписва в личния ви стил.

Какво говори гардеробът ви за вас?

Сменяте съдържанието на гардероба си всеки сезон

Не, тук не става дума за това да подновявате изцяло арсенала си с дрехи. Просто при настъпването на есента прибирате летните и пролетни дрехи и вадите дебелите пуловери, шалове и всичко останало. Не обичате ненужни неща да ви се пречкат, тъй като цените мястото и обичате да виждате по-добре нещата, от които наистина имате всекидневна нужда. Освен това този навик говори, че сте много позитивен човек, който с нетърпение очаква промените като настъпването на нов сезон, лесно се адаптирате към нова среда и обичате да се запознавате с интересни хора.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата
Дрескод25 МАРТ 2022

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата

Този сезон statement piece е овърсайз ризата във всички ярки цветове на дъгата

Три нови визии от Кейт Мидълтън
Дрескод23 МАРТ 2022

Три нови визии от Кейт Мидълтън

Херцозите на Кеймбридж посетиха дома на Боб Марли и още забележителности

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено
Дрескод17 МАРТ 2022

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено

От тоалети в цвят шамфъстък до неоновозелено

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice
Дрескод14 МАРТ 2022

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice

Българската актриса сияеше на червения килим