Мода : Дрескод30 МАРТ 2020

Даян Фон Фюрстенберг и нейните мъдри съвети за жените на 30

Дизайнерката разкрива своите 9 мантри, от които всички можем да научим по нещо

Няма дизайнер, който разбира женствеността по-добре от Даян Фон Фюрстенберг. 

Жената, която пристига в Ню Йорк с един куфар рокли и така успява да изгради цяла модна империя, днес все още е на върха. Нейните рокли “прегърни ме” са на практика вечни, а за първи път жените полудяват по тях още през 70-те. Тогава Даян е на 30 – възрастта, която според нея е най-хубавата за една жена, защото тогава “просто е хубаво да бъдеш себе си.”

А за да бъдат себе си и да се чувстват добре в кожата си, 30-годишните дами могат да вземат малко мъдрост от Даян Фюрстенберг. 

Вземете решение за десетилетието

“Вместо да започвате новата година със списък с цели, направете такъв, който включва задачи за бъдещите 10 години. Дошъл е моментът да се отървете от вредните навици, а и да придобиете някои добри. Откажете се от пушенето, от захарта и от всичко останало, което ви вреди. Ако вземете навиците си със себе си след 30-тата си година, ще ви бъде още по-трудно да ги откажете. Време е да положите стабилните основи на живота си. ”

Използвайте слънцезащита

“Избягвайте слънцето повече – нещо, което аз не направих. Защитете се, винаги носете слънцезащита.”

54a1703c9225873f4c190cae5e04c243

Оставете косата си на мира

“Всяка коса е различна и има различни проблеми. Опитайте се да избягвате големите промени, които ще й попречат да бъде здрава. Аз никога не съм боядисвала косата си, винаги съм използвала къна, а в резултат на това имам много здрава коса за моите години.”

Бъдете верни на себе си по отношение на козметиката

“Това днес не е от толкова голямо значение, но в миналото, ако спях с някой мъж, той никога не ме виждаше без грим. Това беше друго време. Бяха 70-те, ние бяхме луди. Когато бях на 30 носех много грим, изкуствени мигли. Но всъщност това са годините, в които наистина се превръщаш в жена. Можеш да се отпуснеш, да бъдеш жената, която искаш. Ако харесваш грим, носи го. Ако не обичаш, не го прави. Премахни нещата, които правиш, но не са част от теб. Помни коя си и се придържай към това. Не означава, че с времето не можеш да експериментираш.”

dvf-2

Отидете някъде сама

“Увери се, че имаш своя момент на усамотение. Връзката, която изграждаш със себе си, е най-важна. Наслаждавай се на това, което си и се посвети изцяло на себе си.”

Упражнявайте мускулите си всеки ден

“Ако трябва да препоръчам едно нещо, то това ще бъде йогата. Добре е за тялото, добре е за разтягането на мускулите, добре е за ума и като цяло е прекрасно нещо. Отделете време, а след това го направете. Уверете се, че на 30 вече нямате лоша стойка.”

Водете си дневник

“Той може да бъде визуален, като Instagram например, но и традиционен, защото след време ще се зарадваш, че можеш да погледнеш назад и да прочетеш за приключенията на живота си. Живей изцяло и не се страхувай да влезеш през всяка отворена врата.”

f7775a6a78734b12286f919cc89b90de

Яжте, за да поддържате тялото си

“Ти си това, което ядеш. Толкова е просто. Сутрин хапвай плод, много зеленчуци, избягвайте бялото брашно, захарта. Това не значи, че трябва да бъдеш перфектна, просто се наслаждавай на това да си здрава. Имаш само едно тяло, а то е това, което ядеш и което правиш с него.”

Научете се да се обличате добре

“Когато навършиш 30 би трябвало вече да знаеш какво работи за теб. В какво изглеждаш добре? Какъв е твоят стил? Според мен трябва да имаш сериозен базов гардероб, който ще ти позволи да се забавляваш и да правиш експерименти с другите неща.”

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДРЕСКОД

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата
Дрескод25 МАРТ 2022

Friday Fetish: Пролетта се пренася и върху ризата

Този сезон statement piece е овърсайз ризата във всички ярки цветове на дъгата

Три нови визии от Кейт Мидълтън
Дрескод23 МАРТ 2022

Три нови визии от Кейт Мидълтън

Херцозите на Кеймбридж посетиха дома на Боб Марли и още забележителности

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено
Дрескод17 МАРТ 2022

25 изненадващо стилни и свежи визии в зелено

От тоалети в цвят шамфъстък до неоновозелено

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice
Дрескод14 МАРТ 2022

Latest Look: Мария Бакалова на наградите Critics Choice

Българската актриса сияеше на червения килим