Мода : #BringTheBloggers30 СЕПТЕМВРИ 2020

Цвета Евтимов от FabMamaWorld: Мечтайте, защото мечтите се сбъдват

Говорим си с Цвети за мода, пътувания, успешни стратегии и семейството

Малък поглед в живота на момичето, което смесва малко от Франция, от Америка и от целия свят в стила си.

Само преди няколко дни се срещнахме в Пловдив и вече сме готови за следващото издание на #BringTheBloggers. За петата блогърска конференция се връщаме в София, където ще ви срещнем с Цвета Евтимов – още позната като FabMama.

Започнала като журналист, но преминала през модния свят, а сега завладява Instagram и Youtube, докато междувременно се грижи за трите си деца… а и да не забравяме, че през цялото това време и изглежда безупречно.

Трудно ни е да си представим как се справя с всичко това, затова побързахме да я попитаме какви са нейните тайни – и в грима, и в модата, и в инфлуенсърството.

Каквото ни разкри сега, ще откриете по-долу, а останалото на Bring The Bloggers Vol. 5!

Цвета Евтимов от FabMamaWorld: Мечтайте, защото мечтите се сбъдват

Ти си живяла девет години във Франция, какви модни трикове си открадна от французойките?

Френските девойки имат много премерен стил и почти никога няма да видиш някоя облечена твърде секси или провокативно. Ако например носят по-разголена риза, то панталонът ще е широк. Ако панталонът е тесен и прилепнал, то ризата ще е boyfriend. Харесвам ми тази премереност и я спазвам и в моето облекло. Мисля, че намираме идеалния баланс при французойките.

Как се различава стилът на американките, французойките и българките и с кой от тях най-силно се идентифицираш ти?

За американките важи правилото: “Важни са само обувките и чантата”. Те са абсолютно способни да са облечени с клин и потник от хипермаркет и да носят впечатляваyи и доста скъпи чанта и обувки. Моите впечатления са, че масовата американка залага предимно на аксесоарите.

Французойките изпипват всичко да последния детайл. Възхищавам им се за това. Може би те се доближават повече до това, което харесвам аз.

Има и изключително стилни българки. Аз следвам няколко в Instagram, които са истинско вдъхновение.

Какво задължително ще намерим в чантата ти?

В момента дезинфектант и маска. Предполагам не съм единствената. Като изключим това, нося портмоне, ключове и червило. В момента съм на вълна малки чанти и всъщност няма как да побера нищо повече.

Заради професията на съпруга ти като баскетболист двамата често пътувате. Какво никога не липсва от куфара ти?

Наистина по едно време не знаехме къде е у дома. И докато ние възрастните свикваме, то за децата може да е доста объркващо. Обаче и петимата обожаваме да пътуваме и го правим както по работа, така и за удоволствие.

Винаги нося със себе си слънцезащита, преса за коса, крем за лице и очи и гримове. Признавам си суетна съм.

Имаш ли си таен ритуал сутрин?

Понякога си държа студени чаени пакетчета върху очите. Често от недоспиването изглеждам плашещо и това е моят трик да подобря положението.

У дома сте петима, а ако броим и кучетата ви, даже седмина – как оцеляхте по време на пандемията и имаш ли съвети към майките отскоро?

Оцеляхме, но напълняхме. Аз намерих разтуха в готвенето. Изключително много ме развличаше да готвя рецепти от различни краища на света.

В интерес на истината и двамата със съпруга ми гледахме положително на ситуацията и бяхме щастливи, че можем да се посветим изцяло на децата си. Дори и това да означаваше да сме учители, треньори, аниматори или лични готвачи.

Тренираше ли у дома по време на карантината и как вместваше тренировките с грижата за децата?

При нас се съчетават идеално. Двете ни големи деца са атлети и тренират баскетбол и художествена гимнастика. Малката и тя започна тренировки по гимнастика със сестра си.

По време на карантината бяхме изключително стриктни в спазването й и съответно имахме нужда да измислим варианти да се движим у дома, а и децата да не изостават от спортовете си.

Разделихме се на отбори. Илиан и Алекс правеха кондиционни тренировки, а ние с Вики смесено кондиционно и художествена гимнастика (тук аз доста изоставах, естествено). Спазвахме препоръките на треньорите им.

А Илиана… тя просто се включваше, където й е забавно.

Какво е мнението ти за диетите?

Противник съм на строгите диети. От опит. Като тийнейджър в следствие на гладни диети и йо-йо ефекта им се оказах с тегло над 85 кг. Няма да споменавам колко вредни последствия имаше това за тялото ми, с които все още се боря.

В последствие по трудния начин разбрах, че ключът е в правилното съотношение на макронутриентите и балансираното хранене. Сега от 12 години поддържам едни килограми.

Имаш опит в телевизията. Работата като инфлуенсър или като журналист ти допада повече?

Двете са много различни, но и си приличат. Всъщност аз така започнах youtube канала си. Търсех нещо, което да замести телевизията, след като заминах за Франция и нямаше как да работя повече.

Все пак адреналинът от живото предаване все още ми липсва.

Цвета Евтимов от FabMamaWorld: Мечтайте, защото мечтите се сбъдват

Създаваш ли си план по отношение на публикациите в Instagram?

Преди се опитвах. Сега не. Реших, че ми идва в повече напрежението да преизпълвам някакъв план. Харесва ми да съм свободна и да публикувам, когато имам вдъхновение за това.

Все пак ако съм поела даден ангажимент, той трябва да се спази в срок.

Как децата ти възприемат ролята ти като инфлуенсър?

Аз не мисля, че те знаят какво е това. Истината е, че те обичат да се снимат и да участват във видеата и фотосесиите. Не бих ги накарала нищо да правят насила. Когато се снимаме, ако искат се включват, ако не – другия път.

Алекс е най-ентусиазиран за видеата, а момичетата за снимките. Всъщност той още на 4 поиска да му направя канал и да си поства ревюта на любими неща. Сам избра да е на английски, въпреки че аз говоря само на български с него.

View this post on Instagram

Всички знаем колко е трудно в днешно време ежедневието на една майка, жена и съпруга. Често между всичките задължения и ангажименти забравяме да се радваме на малките неща и да обръщаме внимание на себе си. Ето защо с @deichmann.bg решихме да спрем за момент и да ви предизвикаме да се вгледате и последвате стъпките, които ни оформят като личности и ни правят щастливи. №1 Стъпка към себе си Първата стъпка, която е хубаво да направим е към самите нас. Колкото и да е трудно нека отделим поне 20 минути на ден за нещо, което ни прави щастливи и ни разтоварва. Дали ще е спорт, хубава книга или филм няма значение. Аз успявам да потичам докато чакам децата да свършат тренировки. Няма да повярвате колко много това ме зарежда с положителна енергия. №2 Стъпка към семейството Искам да прекарвам повече пълноценно време с децата си и да съм още по-организирана като майка. Сега децата се връщат на училище и ще прекарваме по-малко време заедно. Или иначе казано- Време е за BACK TO SCHOOl. Именно там децата ми извървяват най-важните стъпки в живота си и се формират като личности. Аз естествено съм в трескава подготовка за първия учебен ден. Това, което искам е да стъпват смело. Това е причината винаги да търся най-качествените и удобни обувки за тях. За да крачат уверено. №3 Стъпка към половинката и приятелите Често като майки и домакини се улисаме в ежедневните задължения и не ни остава време за забавления с половинката ни като двойка, както и с приятели. Истината е, че при добра организация и някоя мила баба и това е възможно. Аз обичам просто да излезем на кино или вечеря или просто да си организираме вечер с филми и пуканки като си легнат децата. Стъпките, които ни формират като личности, винаги оставят следи. Ето защо са важни.  Нека се насладим на всеки миг ТУК и СЕГА и да извървим всяка следваща стъпка отдадено и с вяра в бъдещето! Защото го заслужваме! ПРОМОЦИЯ Не пропускайте промоцията на DEICHMANN, които в момент правят 30% намаление на избрани артикули. Промоцията започна на 3-ти септември и ще продължи 2 седмици до 17-ти септември включително. #DeichmannSteps #DeichmannBG #backtoschool #Spepstoyou #Stepstome #Stepstoimpact

A post shared by FabMama (@fabmamaworld) on

Личност, на която се възхищаваш…

Не е една конкретна. Възхищавам се на всички майки. Не си давах ясна представа колко е трудно да си майка, преди да ми се случи.

Затова се възхищавам на всяка една. Защото да си майка е ужасно трудно. Много често се питам добра майка ли съм. Дали не съм сбъркала, или реагирала остро в дадена ситуация.

Колкото и да ни е трудно, трябва да се учим от грешките си и да помним, че няма по-добри майки за децата ни от нас самите.

Когато имаш само 15 минути само за себе си, избираш да ги прекараш…

Зависи от настроението ми. Ако съм уморена просто лягам и затварям очи или прочитам няколко страници от любима книга. ако имам енергия 15 минути са напълно достатъчни да се раздвижим с една HEAT тренировка.

Последното парче, което те накара да танцуваш…

У дома се слуша предимно черна музика. И двамата с мъжа ми харесваме много Джон Леджънд, Метро Гимс и Блек М. Но да си призная последно съм танцувала на Baby Shark.

Мястото, което чувстваш като свой втори дом…

Америка. Всяко лято прекарваме там, тъй като имаме бизнес, приятели и семейство отвъд океана. Не бях ходила никога там, докато не се запознах с Илиян. Веднага щом стъпих там, се почувствах като у дома си. Хората са толкова мили, усмихнати и винаги готови да помогнат.

Красотата за теб е…

Любовта в очите на любимите ми хора.

Съветът ти към всички момичета, които те следват…

Бъдете организирани! Аз бях супер хаотична личност. За мен ключът към успеха е да си организиран. Всичко е толкова по-лесно!

И мечтайте разбира се, защото мечтите се сбъдват!

Още от Цвети и останалите инфлуенсъри, които поканихме в отбора този път, очаквайте на Bring The Bloggers Vol. 5!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА #BRINGTHEBLOGGERS

Bring The Bloggers Vol. 8 вдигна публиката на крака
#BringTheBloggers04 ОКТОМВРИ 2021

Bring The Bloggers Vol. 8 вдигна публиката на крака

Този уикенд полезните съвети бяха в огромни количества, а споделените усмивки дори повече

Интервю с любимото трио: Деница Стоянова, Цвета Евтимов и Надя Сивкова
#BringTheBloggers30 СЕПТЕМВРИ 2021

Интервю с любимото трио: Деница Стоянова, Цвета Евтимов и Надя Сивкова

Инфлуенсъри в Instagram, неразделни приятелки в реалния живот

На Bring The Bloggers vol.8 ще чуем историите на някои от най-добрите инфлуенсъри у нас, без филтър
#BringTheBloggers28 СЕПТЕМВРИ 2021

На Bring The Bloggers vol.8 ще чуем историите на някои от най-добрите инфлуенсъри у нас, без филтър

Последното издание на блогърската конференция за годината ще се проведе този уикенд

Къде свършва котаракът Румен и къде започва Наталия Атанасова?
#BringTheBloggers25 СЕПТЕМВРИ 2021

Къде свършва котаракът Румен и къде започва Наталия Атанасова?

Интервю с жената зад най-известния профил на котка у нас