Мода : #BringTheBloggers16 СЕПТЕМВРИ 2020

Правилото за успех на Ивелина от Frichic: “Запитай се какво искаш и насочи енергията си там”

Една от най-известните български блогъри, която успя да привлече вниманието на Vogue, ни разказва за нейния опит в света на инфлуенсърството

Говорим си за поезията в снимките на Ивелина от Frichic.

Тя е сред жените, които положиха основите на блогърството в България. С безупречния си вкус и вроденото си чувство за естетика, Ивелина бързо привлича вниманието както на любителите на модата у нас, така и на тези в чужбина.

Още в първите й години като инфлуенсър нейното име се появява във френското издание на Vogue като най-популярния моден блог в България.

Успехът й е забелязан и тук, след като през 2016 година тя е номинирана в конкурса на Grazia “Жена на годината”.

Сега с екипа на модното списание я поканихме на четвъртото издание на #BringTheBloggers. Ще ви срещнем с лицето зад Frichic на 26 септември в хотел Империал, Пловдив.

Там, заедно с останалите водещи инфлуенсъри у нас, отново ще потърсим отговор на въпросите ви, свързани с живота на блогърите и влогърите и ще разкрием какво трябва да знаете, за да станете един от тях.

Докато настъпи моментът да седнем на по чаша кафе на блогърската конференция, си говорим с Ивелина за мода, успехите и за нещата, които я вдъхновяват.

Bring The Bloggers идва в Пловдив

Започваме с позакъснял поздрав за рождения ден – имаш ли си традиция за специални поводи като този, с която открояваш деня от останалите?

С годините осъзнах, че този ден го правят специален хората около теб. Преди време винаги имаше едно суетене месец и повече преди това – планове, списъци с подаръци. Тази година изцяло се насладих на разговорите с любимите ми хора и всички пожелания, които ме заляха.

Тъй като обожавам морето през септември, опитахме се да сме покрай него и така отпразнувахме и края на лятото.

След 12 години в света на инфлуенсърите и множество постижения можеш ли да откроиш най-важното правило за успех, което си научила до сега?

Правилото е да се запиташ какво наистина искаш да постигнеш, да го визуализираш и да насочиш енергията си там. Нещата, към които отправяме вниманието си, определят опита ни и от там – целия ни живот. Ето защо е важно съзнателно да контролираме къде и към какво насочваме вниманието си и в какво влагаме енергията си.

Разкажи ни какво те подтикна да започнеш блога си първоначално.

Търсех снимки за предстояща колекция на голям бранд и попаднах на един моден блог, от там по блог списъка му в дясната колона и така се откри този мини свят пред мен. През 2008 година тъкмо се зараждаше този феномен, имаше около 10 блога и веднага ме привлече, както идеята за подобен дневник, така и изключително положителната енергия и обмяна на съвети в това общество. Решението, че искам да съм част от него дойде почти веднага.

Правилото за успех на Ивелина от Frichic: "Запитай се какво искаш и насочи енергията си там"

А какво те мотивира да продължаваш да създаваш съдържание?

За тези 12 години съм имала много различни стимули, в момента е комбинация от желание да “завърна“ нещата към автентичността, която ме привлече първоначално; опит, който продължавам да трупам и аутлет на визуалната ми естетика, така както аз я изживявам, без изкривяване от други фактори.

Какво се случва зад кадър – каква техника използваш и как обработваш снимките си?

В момента за фотографията се грижи изцяло сестра ми, Венета от Edgy Cuts. Мога да кажа, че сме постигнали перфектния работен процес и резултат от него.

Коя е твоята униформа за есента?

Тази година ще е в няколко посоки: ефирни рокли с обемни палта и боти с груба подметка и колоездачни клинове с овърсайз ризи и сака и обемни метални колиета.

Правилото за успех на Ивелина от Frichic: "Запитай се какво искаш и насочи енергията си там"

А кой спомен от почти напълно изминалото лято ще запазиш със себе си завинаги?

Благодарна съм за цялото лято 2020.

Как би описала стила си в три думи?

Монохромно минималистичен с контролирано сърфистки привкус.

Ти си фен на минимализма, но с коя дреха или аксесоар никога не би се разделила?

Първата ми дизайнерска чанта.

Ако трябва да живееш само с три чифта обувки, то те ще бъдат…

Birkenstock, Converse, Dr Martens.

Кой е най-големият ти моден гаф?

О, много са, но не ги възприемам така. За тези 12 години имам натрупано огромно количество снимково доказателство, но избирам да го гледам, като ценен опит в изграждането на личен стил.

Червеното червило е твоята запазена марка – имаш ли любимо от дрогерийните предложения?

Почти от началото ползвам предимно True Color Perfectly Matte на Avon, незаменимо, като текстура, издръжливост, плътност.

В първата част на годината бяхме принудени да обновяваме гардероба си главно онлайн. Как предпочиташ да пазаруваш ти – с приятелки, сама или онлайн?

Предимно онлайн.

А имаш ли си тайна за откриване на модни находки?

Може би е вече въпрос на дългогодишен опит и доста визуална храна, но нещата се случват вече подсъзнателно. Проверявам често новото зареждане, следя социалните мрежи на любими дизайнери и инфлуенсъри и находките бързо се открояват, когато сърфирам.

Правилото за успех на Ивелина от Frichic: "Запитай се какво искаш и насочи енергията си там"

Списъкът с амплоата ти не е кратък – от блогър през маркетинг експерт и PR до ентусиаст в интериорния дизайн. Как намираш баланса между всичко това и личния живот?

Всичко това съм аз. Нещата, които харесвам. Това в което съм добра, средата, в която се чувствам най-добре. Често не мога да изключа – виждам идеи с потенциал навсякъде. На събирания с приятели е голямо забавление, като успея да им развия някоя бизнес стратегия от нещо глупаво на пръв поглед.

Постоянно носиш вдъхновение на последователите си – дали със стилни тоалети, или с мотивиращи цитати, а от къде черпиш вдъхновение ти?

От желанието ми за една по-добра визуална култура и достъп до различното.

За финал – сподели ни любимата си мисъл напоследък.

Един цитат стои на стената ми във Facebook от доста дълго време, явно е тя:

If you don’t have big dream and goals, you would end up working really hard for someone who does. (“Ако нямаш големи мечти и цели, накрая ще работиш за някой, който ги има.”)

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА #BRINGTHEBLOGGERS

Bring The Bloggers Vol. 8 вдигна публиката на крака
#BringTheBloggers04 ОКТОМВРИ 2021

Bring The Bloggers Vol. 8 вдигна публиката на крака

Този уикенд полезните съвети бяха в огромни количества, а споделените усмивки дори повече

Интервю с любимото трио: Деница Стоянова, Цвета Евтимов и Надя Сивкова
#BringTheBloggers30 СЕПТЕМВРИ 2021

Интервю с любимото трио: Деница Стоянова, Цвета Евтимов и Надя Сивкова

Инфлуенсъри в Instagram, неразделни приятелки в реалния живот

На Bring The Bloggers vol.8 ще чуем историите на някои от най-добрите инфлуенсъри у нас, без филтър
#BringTheBloggers28 СЕПТЕМВРИ 2021

На Bring The Bloggers vol.8 ще чуем историите на някои от най-добрите инфлуенсъри у нас, без филтър

Последното издание на блогърската конференция за годината ще се проведе този уикенд

Къде свършва котаракът Румен и къде започва Наталия Атанасова?
#BringTheBloggers25 СЕПТЕМВРИ 2021

Къде свършва котаракът Румен и къде започва Наталия Атанасова?

Интервю с жената зад най-известния профил на котка у нас