Мода : #BringTheBloggers09 ЮНИ 2021

Ирина Денева: “Ако нямаш какво да кажеш, хората няма да те забележат”

Известната блогърка посочва онова нещо, което е задължително за всеки инфлуенсър днес

Формулата за готините снимки, вдъхновението зад стилните й тоалети и любимите й преживявания на път – това и още ни разкрива Ирина от When You Wonder What to Wear.

Профилът на Ирина Денева в Instagram е едно от онези местенца в интернет пространството, към които се обръщаш, когато търсиш вдъхновение за пътуване, когато искаш да се заредиш с позитивни емоции, когато искаш да зарежеш преструвките и да видиш нещо истинско. Когато не ти е ден и търсиш с какво да промениш това, както и когато ти е ден и само искаш да допълниш щастието си с още приятни емоции. И разбира се – когато не знаеш какво да облечеш.

Всичко това, което я прави уникална, очакваме с нетърпение да видим и когато ни гостува след няколко дни на Bring The Bloggers Vol.6. Тогава с Ирина ще си говорим за модата, пътуванията и качествата, които разграничават инфлуенсъра от останалите потребители в Instagram.

Ирина Денева: "Ако нямаш какво да кажеш, хората няма да те забележат"

Само с няколкото въпроса, които й зададохме сега, можем да се ориентираме какво да очакваме от нея на събитието – перфекционизъм и страст до максимални нива. При Ирина няма неизвестни, а всеки детайл е планиран предварително, от аутфита до снимките й. Това, което прави кадрите й толкова успешни, обаче е истинската позитивна енергия, която блика от тях.

За малка доза от тази енергия – четете надолу какво ни сподели тя.

Каква е формулата на перфектната снимка? 

Да имаш идея какво искаш да кажеш с нея и да имаш концепция за заснемането. Аз винаги избирам локация и реквизит предварително и търся вдъхновение от стари списания или филми.

А кой обикновено стои зад кадър на твоите фотоси?

Всички кадри ги реализираме с мъжа ми – Лари. Когато стартирах блога снимах с различни хора, но никога не успях да се отпусна пред техните обективи максимално. Един ден той предложи да ме снима и никога не се отърва от ролята на insta hubby. Хаха, истината е, че горе-долу по същото време той се беше запалил любителски по фотографията и идеята му беше да снима животни, но откри колко емоция има в проектите около блога и смени “музата”.

Ако трябваше да посочиш три неща, които смяташ за основа на щастливите връзки, кои биха били те?

На първо място трябва да има химия между двама души – ако няма привличане, няма смисъл да има каквото и да било друго. След това си мисля, че е най-важно човек да бъде себе си в една връзка и да не опитва да се хареса на другия. И третото нещо е чувството за хумор, без което май нищо в живота не се получава.

Вярваме в силата на модата да мотивира и вдъхновява. Имаш ли тоалет за онези моменти, когато просто не ти е ден и искаш да си повдигнеш настроението? 

Не, защото аз имам подготвен тоалет за всеки ден от седмицата, който е избран в зависимост от ангажиментите ми. Всяка неделя си подреждам аутфитите за идните седем дни, преглеждайки календара и съобразявайки къде ще ходя. Ако не ми е ден – купувам си сладолед, за да ми мине.

Какво да облечем, когато имаме лош ден

Какъв е бюджетът ти за дрехи и аксесоари?

Аз не вярвам в скъпото и етикета. Някои от най-хубавите ми дрехи са купувани от магазини втора употреба и струват 10-15 лева. Същото важи и за аксесоарите. Обичам сама да правя комбинациите във визията си и за целта ровя в старите си дрехи, за да видя какво им липсва и да им го купя. Опитвам се да не купувам повече от веднъж или два пъти в месеца.

Любовта ти към пътуванията е известна на всеки твой последовател. Кое място е оставило най-ярък отпечатък върху теб?

Колумбия (все за нея говоря, но наистина е така), защото има изумително красива природа, богата история, много мили хора и лекота във въздуха… как пак ми се ходи.

Кои български инфлуенсъри следиш редовно и са ти любими?

Опитвам се да сприятелявам тези, които харесвам, и май ми се получава. Следвам с голям интерес Андреа Банда Банда, Бибонс, Ипси, Даростина и от скоро Bivouac Kitchen, които готвят сред природата.

Ирина Денева: "Ако нямаш какво да кажеш, хората няма да те забележат"

Ти подкрепяш каузата за body positivity и това, че всеки трябва да обича себе си и да е самоуверен, независимо дали отговаря на типичните (и по наше мнение малко остарели) стандарти за красота. Смяташ ли, че е необходимо модерният инфлуенсър да защитава дадена кауза или начин за мислене в профила си и как ти комуникираш своя поглед върху нещата пред последователите си? 

Много вярвам в тази кауза, защото светът е прекалено шарен, за да опитваме да го затворим в стереотипи. Всяко лице и тяло са просто външното измерение на душата, която в крайна сметка има значение. Също така вярвам, че човек не е истински инфлуенсър, ако няма каузи и мисии, които да прави широко достъпни. Реално, ако няма какво да кажеш, хората няма да те забележат.

В публикациите си ти си изключително искрена и със сигурност си успяла да докоснеш много с историите, които споделяш. Има ли обаче трогваща история, която последовател е разкрил пред теб, която би ни разказала?

Има много истории, които хората споделят с мен и адски много им благодаря за това доверие. В последните седмици едно съобщение, провокирано от кампания за body positivity, много ме трогна. В него се разказва историята на момиче с вродено заболяване, което е било обект на негативни коментари, одумвания и лошо отношение, защото е различна. Пак искам да й кажа, че тя е истински герой и много я прегръщам.

Ирина Денева: "Ако нямаш какво да кажеш, хората няма да те забележат"

Цитат, който винаги успява да те мотивира… “Бионсе има същият брой часове в денонощието като мен.”

Най-любимият ти спомен от лятото е… едно събуждане на плаж Корал с приятелките ми, когато дори не бяхме успели да намерим палатката си в тъмното.

За теб Instagram e… платформата много се променя в последните години, но се надявам да успее да се запази обликът й на позитивната социална мрежа, в която хората влизат, за да изразяват креативността си.

Снимката ти, която е събрала най-много реакции… един кадър от събуждане във Варшава на рожден ден на Лари – мисля, че е най-успешен, защото е сниман с любов. Аз много вярвам в енергията на нещата и че хората могат винаги да я усетят дори през екрана.

Следващата мечта, която си решила да изпълниш… супер суеверна съм и ако ти кажа сигурно тя няма да се сбъдне, но ще издам друга мечта, която отлагам заради пандемията. Много искам да обиколя Индия и Непал с влак.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА #BRINGTHEBLOGGERS

Bring The Bloggers Vol. 8 вдигна публиката на крака
#BringTheBloggers04 ОКТОМВРИ 2021

Bring The Bloggers Vol. 8 вдигна публиката на крака

Този уикенд полезните съвети бяха в огромни количества, а споделените усмивки дори повече

Интервю с любимото трио: Деница Стоянова, Цвета Евтимов и Надя Сивкова
#BringTheBloggers30 СЕПТЕМВРИ 2021

Интервю с любимото трио: Деница Стоянова, Цвета Евтимов и Надя Сивкова

Инфлуенсъри в Instagram, неразделни приятелки в реалния живот

На Bring The Bloggers vol.8 ще чуем историите на някои от най-добрите инфлуенсъри у нас, без филтър
#BringTheBloggers28 СЕПТЕМВРИ 2021

На Bring The Bloggers vol.8 ще чуем историите на някои от най-добрите инфлуенсъри у нас, без филтър

Последното издание на блогърската конференция за годината ще се проведе този уикенд

Къде свършва котаракът Румен и къде започва Наталия Атанасова?
#BringTheBloggers25 СЕПТЕМВРИ 2021

Къде свършва котаракът Румен и къде започва Наталия Атанасова?

Интервю с жената зад най-известния профил на котка у нас