Living31 МАРТ 2023

Защо гумите Michelin Energy Saver са едни от най-добрите?

Всъщност те са отлична инвестиция, която със сигурност ще ви се отплати с течение на времето.

На фона на постоянно повишаващите се цени на горивата, темата за икономията става все по-актуална. Ако и вие се стремите към най-добър ефект, то значи вероятно ще сте любопитни как да го постигнете със специалните летни гуми Michelin Energy Saver. Това са модели, които са проектирани с мисъл за намаляване на разхода на гориво, в сравнение с обичайните аналози и по-долу в статията ще разберете къде е магията.

Какви са предимствата от използването на Energy Saver гуми от Michelin?

За да се постигне икономия на гориво е необходимо свеждането на съпротивлението за търкаляне до минимум. Това позволява с по-малко енергия да се постигне същата скорост на въртене, както при обичайните аналози. С тези си специфични особености, гумите Michelin Energy Saver генерират и по-малко топлина при експлоатацията им, а това се отразява положително върху дълготрайността им.

Наред с описаните предимства, гумите Michelin Energy Saver намаляват въздействието върху околната среда, тъй като минимизират отделянето на вредни емисии. Освен че ще пестите от икономията на гориво, тези модели осигуряват и по-продължителен експлоатационен период. Така, по-рядко ще купувате нови модели и ще вредите по-малко на природата, изхвърляйки намалено количество отпадъци.

С оглед на описаните предимства, става ясно че Michelin Energy Saver са отлична инвестиция, която при оптимални условия на експлоатация и умерен стил на шофиране, със сигурност ще се изплати.

Защо гумите Michelin Energy Saver са едни от най-добрите?

Защо Michelin Energy Saver са предпочитани?

Както вече стана ясно, основното предназначение на тези изделия е максималното намаляване на консумацията на гориво, без да се правят компромиси с безопасността и живота на пътя. Използваният каучук в гумите Michelin Energy Saver е базиран на силициев диоксид, което намалява триенето и съответно генерираната температура при пътуването.

Протекторът е симетричен и включва независим блок от ламели, осигурявайки ефективност, кратък спирачен път и добро сцепление при сухи и мокри пътни настилки. При преминаване през гьол, течността в контактната точка изпълва каналите на протектора. Насочва се в страни, така че да се съхрани сцеплението с пътя и да се избегне създаване на водна възглавница и загуба на управление на превозното средство.

За подобряване на комфорта и дълготрайността, Michelin Energy Saver използват технология за намаляване на вибрациите и шума при движение. Вътрешната структура е оборудвана с двойни стоманени колани, които са допълнително подсилени с полиамид и полиестерна корда.

Защо гумите Michelin Energy Saver са едни от най-добрите?

Как да спестите максимално гориво с гумите Michelin Energy Saver?

Ако искате да оптимизирате максимално горивния разход, освен използването на Мишелин Енерджи Сейвър, експертите препоръчват да промените и навиците си на шофиране:

  • Не дръжте работещ на празен ход автомобил – колкото повече колата работи на едно място, толкова по-малко ще спестите;
  • не шофирайте с високи скорости – стилът ви на шофиране трябва да е умерен, за да се избегне повишеното аеродинамично съпротивление и да се намали горивото, което ще изразходи автомобила;
  • студеното време увеличава горивното потребление – за достигане на оптимални работни температури, на двигателя му е нужно повече време за работа в студа;
  • не правете чести кратки пътувания – това е свързано с по-горното обяснение, че кратките пътувания от точка А до точка Б не позволяват достигане до нужната температура;
  • редуцирайте товара в автомобила – намаляването на допълнителното тегло и неговото поддържане в най-подходящи граници ще окаже положително въздействие, когато става дума за икономия;
  • намалете използването на електрически уреди – работата на климатика създава допълнително натоварване и повишава нуждата от бензин или дизел;
  • карайте само по равни пътища – избягвайте хълмистите и офроуд терени, тъй като в подобни условия натоварването е повишено и съответно горивното потребление;
  • избягвайте употребата на 4х4 коли – задвижването и на четирите колела ще доведе до повишен разход;
  • периодично проверявайте налягането в гумите – за постигането на равномерна и пълноценна контактна площ, за намаляване на съпротивлението при търкаляне, редовно проверявайте налягането и го поддържайте в препоръчителните от производителя стойности.

Комплексното прилагане на тези правила, в комбинация с употребата на Michelin Energy Saver, ще доведе до минимизиране на разхода и максимално пестене. Естествено, не винаги всичко по-горе е възможно да се прилага постоянно, но колкото по-често го правите, толкова повече пари икономисвате за бензин или дизел.

За да получите качествени и оригинални маркови гуми, при избора и пазаруването, непременно се доверете на специализираните онлайн магазини. Там има оптимални цени, чести намаления и промоции, безплатно обслужване, гаранция за покупката и дори възможност за изплащане.

Фотография: Pexels, Profimedia

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА LIVING

къмпинг Градина
Living12 ЮЛИ 2023

Къмпинг "Градина" е вашето място, ако обичате лятото

Не пропускайте възможността да презаредите и да създадете много спомени това лято.

Градската медия Go Guide с ново лого и дизайн
Лайфстайл28 ЮНИ 2023

Градската медия Go Guide с ново лого и дизайн

Юнският брой е тук с редизайн, градски оазиси и десетки заведения, в които да се скриеш, докато си навън.

GRAZIA Tropical Party даде старт на лятото
Living31 МАЙ 2023

GRAZIA Tropical Party даде старт на лятото

Традиционното парти отбеляза началото на най-прекрасното време от годината.