Living : Развлечения24 ОКТОМВРИ 2018

Този Хелоуин ще дълбаем… ананаси

Екзотичният плод измества традиционната тиква

Най-нашумялата тенденция в Instagram: зловещ ананас за Хелоуин

Според американските традиции, на най-страшния празник през годината, в големите оранжеви тикви се издълбават лица със зловещи физиономии.

Тази практика е наследена още от келтите, които са дълбаели тикви, за да осветят пътя на добрите духове до домовете им, а страшните лица в зеленчуците са служели да прогонят злите демони надалеч.

Този Хелоуин ще дълбаем... ананаси

Напоследък обаче се появи една нова тенденция – вместо тикви, се дълбаят ананаси. В Instagram може да откриете стотици постове и снимки на ананаси с издълбани страшни лица, както и вече обявени състезания за най-интересния или страшен ананас. 

15 зловещи идеи за маникюр за Хелоуин

Ако тази идея ви допада и искате да я изпробвате, има 2 начина по които да превърнете сладкия и екзотичен плод в част от декорацията за Хелоуин. Разликата между двамата метода се състои в това, че при единия използвате уред, специално пригоден за ананас.

За първия метод ще ви трябват: лъжица, кухненска хартия, остър нож и изкуствена чаена свещ на батерии. Започнете като отрежете горната част на ананаса, както по принцип бихте го разрязали, ако ще го ядете, но оставете около 2-3 сантиметра от кората, защото тази част ще ползвате като капак накрая.

Този Хелоуин ще дълбаем... ананаси

С лъжицата започнете да дълбаете сърцевината на плода, която може да ползвате за смути по-късно. След като изгребете целия ананас и остане само кората му, с кухненската хартия попийте добре, тъй като плодът е много сочен.

Вземете острия нож и изрежете очите, носа и устата на ананаса, като се постарете да са възможно най-страшни или пък смешни. Поставете изкуствената свещ на дъното на плода и капака отгоре. Готови сте за Хелоуин!

За да издълбаете ананаса по втория метод, ще трябва само да замените лъжицата с уред за рязане на ананас, който няма да смачка плода, а и ще ви спести много време. Като изключим начина на издълбаване на ананаса, техниката е същата като при първия метод.

В галерията може да откриете най-интересните, забавни и страшни ананаси, които да ви вдъхновят за Хелоуин!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Трети сезон на „Белият лотос“ ще ни пренесе в Тайланд
Развлечения30 МАРТ 2023

Трети сезон на „Белият лотос“ ще ни пренесе в Тайланд

Ще се радваме на много от главните герои от миналите сезони, но този път на другия край на света.

Какво ни казва първият официален трейлър на „Малката русалка“?
Развлечения15 МАРТ 2023

Какво ни казва първият официален трейлър на „Малката русалка“?

Само преди ден бяха разкрити първите изображения от адаптацията на класиката на Disney с участието на Хали Бейли и Мелиса Маккарти.

Какво знаем за „Only Murders in the Building“, сезон 3?
Развлечения14 МАРТ 2023

Какво знаем за „Only Murders in the Building“, сезон 3?

Хитовият сериал на Hulu вече ни радва с първи тийзър от новия си сезон.

Кога да очакваме четвърти сезон на „Emily in Paris“?
Развлечения02 МАРТ 2023

Кога да очакваме четвърти сезон на „Emily in Paris“?

Новите епизоди на сериала с Лили Колинс може да дойдат с малко забавяне спрямо обичайния график.