Living : Развлечения09 НОЕМВРИ 2017

Спектакъл във виртуална реалност гостува на Фестивала за свободен театър

В продължение на седмица ще гледаме български и чуждестранни спектакли

Едва няколко дни ни делят от старта на седмото издание на АСТ Фестивал за свободен театър или ежегодната витрина на българската независима изпълнителска сцена.

В рамките на седмица отново ще гледаме театър, танц и пърформанс – изкуства, които се случват само “тук и сега”. Това е и вдъхновението зад тазгодишната тема на фестивала – “Временна реалност”. Датите са 11-17 ноември, а програмата – най-силната досега.

За втора поредна година част от събитието е и международна програма от четири невиждани досега в пределите на България спектакъла. Гостите от Великобритания ще ни покажат пърформънс изкуството, както никога досега, в уникалната постановка Whist. Спектакълът се случва с помощта на VR очила в специална среда, където се пресичат изкуство, звукови ефекти и интерактивен 360° филм.

В програмата влизат още документалната постановка „Лоши деца“, пърформънса shamebox, танцовия моноспектакъл „Тук долу всички люляци умират“, пърформансът-лекция “Повече НЕ или така нареченият Бернхард”, черната комедия „Джордж Каплан“ и танцовия пърформънс „Ф63.9“.

Заедно със студио за документален театър VOX POPULI пък ще си припомним бурното време на прехода в България между годините от 1989 и 1997 във вербатим пърформънса “Поколение Ь“. По време на сетивния концерт „Тишинавтика“ ще видим известни артисти като Skiller, Иван Шопов(Balkansky) и Венци Такев, напълно извадени от обичайния им контекст.

Спектакъл във виртуална реалност гостува на Фестивала за свободен театър

Заедно с аудиторията сценичният колектив от Берлин She She Pop ще започне дискусия на една подценявана тема – собствеността, връзката на всеки с нея и социалното значение на разпределението на благата. Артистите от Франция ще представят съвременния танцов спектакъл Relative Collider или едно изследване на точката на контакт между движение и текст. Свои 23 мисли за конфликти ще споделят с нас гостите от Израел в интердисциплинарния пърформънс Worst Case Scenario.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

„Love Again“: Романтичната комедия, която ще разтопи сърцата ни
Развлечения05 МАЙ 2023

„Love Again“: Романтичната комедия, която ще разтопи сърцата ни

Време е за още една романтика на големия екран и тя идва благодарение на новия филмов проект на Приянка Чопра Джонас.

Какво да очакваме от сезон 2 на „The Ferragnez“?
Развлечения04 МАЙ 2023

Какво да очакваме от сезон 2 на „The Ferragnez“?

Новият сезон на риалити шоуто на Киара Ферани ще бъде излъчен по Prime Video на 18-и май.

“And Just Like That…”: Кога да очакваме сезон 2?
Развлечения28 АПРИЛ 2023

“And Just Like That…”: Кога да очакваме сезон 2?

Кари Брадшоу и нейните приключения се завръщат за нова глава от „Сексът и градът“. И обещават много искри...