Living : Развлечения23 ЮНИ 2015

Огромна есетра акостира на скарата на сръбски ресторант “Котилото”

И Иван Звездев се включи в приготвянето на ястието

В прохладата на градината на ресторант “Котилото” беше приготвена на скара на дървени въглища 11 килограмова есетра.

Речният деликатес, напълнен щедро с орехи и гъби, беше внимателно положен на скарата от главния готвач Далибор Маринкович – Даци, който доказа, че освен месни ястия по сръбски се справя отлично и с рибни деликатеси.
Огромна есетра акостира на скарата на сръбски ресторант "Котилото"
Огромна есетра акостира на скарата на сръбски ресторант "Котилото"
Това се случи по време на сезонното откриването на лятната градина. Специален гост на събитието беше кулинарната звезда Иван Звездев, който сръчно асистира на Даци при печенето на рибата. Освен, че демонстрира майсторство при приготвянето на рибни блюда, Даци, който до този момент на няколко пъти счупи собствените си рекорди по печене на на най-голяма плескавица, представи и най-новите си попълнения в менюто.
Авторските му ястия включват здравословни салати, вкусни месни ястия и изкусителни десерти: зелена салата с прясно цвекло на люспи, хрупкава салата със запечени зеленчуци, домат със сръбски хайвер; месните деликатеси могат да вземат ума и на най-претенциозния клиент – пънче от телешко бон филе, пилешко бутче със запечени зеленчуци и кашкавал, хрупкава бяла вешалица на хапки. Но дори и най-вкусния обяд не може без божествения финал – ледено студен шоколадов десерт “Нутела”, обилно поръсен с карамелизирани бадеми.
Огромна есетра акостира на скарата на сръбски ресторант "Котилото"
Огромна есетра акостира на скарата на сръбски ресторант "Котилото"

Както е известно сръбските блюда вървят най- добре със сръбски вина. Едни от най-добрите сръбски вина бяха презентирани от Галина Нифору, директор на Балканския международен винен конкурс и фестивал ( BIWC), който наскоро се проведе в София. Гостите на събитието дегустираха вълшебните вина на избите: Matalj Winery (носител на Гранд Трофей BIWC 2015), Vinarija Kis, Despotika, Aleksic Winery, Rajkovic – всички те са носители на златни, сребърни и бронзови медали от винения конкурс BIWC 2015.

Огромна есетра акостира на скарата на сръбски ресторант "Котилото"
Лятото навлиза с пълна сила – с високи температури и забързани темпове. В сръбски ресторант “Котилото” ще намерите всичко това, което ще ви накара да забравите ежедневието, да се потопите в свежестта и зеленината на лятната градина, да послушате музиката от ромона на водата на въртящото мелничарско колело и да опитате от невероятните специалитети на шампиона на сръбската скара и главен готвач, Далибор Маринкович-Даци.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Новият български филм "Чума": Любов по време на пандемия
Развлечения15 ЯНУАРИ 2024

Новият български филм "Чума": Любов по време на пандемия

Филмът е вдъхновен от разказа на Йордан Йовков "През чумавото".

„Love Again“: Романтичната комедия, която ще разтопи сърцата ни
Развлечения05 МАЙ 2023

„Love Again“: Романтичната комедия, която ще разтопи сърцата ни

Време е за още една романтика на големия екран и тя идва благодарение на новия филмов проект на Приянка Чопра Джонас.

Какво да очакваме от сезон 2 на „The Ferragnez“?
Развлечения04 МАЙ 2023

Какво да очакваме от сезон 2 на „The Ferragnez“?

Новият сезон на риалити шоуто на Киара Ферани ще бъде излъчен по Prime Video на 18-и май.