Living : Развлечения22 ЮНИ 2021

На по уиски из красотата на Капана

Уиски Фест Пловдив се завръща на 25 и 26 юни с арт програма

След две години пауза Whiskey and Street Art Fest се завръща в нов облик – съчетавайки градската среда и уличните изкуства с качественото уиски.

Лятото вече официално е тук и е време да му се насладим както подобава – навън, с приятели, насред красивите места из България и с вкусни напитки в ръка. Точно навреме емблематичният Уиски Фест Пловдив се завръща с обещание да направи уикенда ни по-хубав.

На 25 и 26 юни пловдивчани и гостите на града ще могат да се потопят в стрийт арт средата на Капана, докато се впуснат в преживяване с най-новите тенденции в консумацията на уиски.

На по уиски из красотата на Капана

Какво да очакваме на феста? На първо място – качествено уиски. То продължава да е сред най-обичаните и популярни вносни категории високоалкохолни напитки както по заведенията, така и за домашните купони. Културата на създаване и консумиране на уиски датира от векове, идва от Ирландия и Шотландия, пренесена в Европа и САЩ. В наши дни почти няма страна, която да не произвежда уиски. Японските, тайвански и индийски марки
уиски са високо ценени от почитатели по целия свят. За всичко това и още ще научим директно от водещите експерти и миксолози, които ще докажат нагледно качеството на доброто уиски.

На по уиски из красотата на Капана

Любителите на напитката ще могат да се насладят на селекцията марки уиски на цели 14 обособени щанда. Разбира се, няма да липсват и готините уиски коктейли.

Двата специализирани уиски бара от града – The Whisky Library и СандъкЪ, също ще се изнесат от уютните си локации за дните на феста и ще допълнят богатия избор от уиски предложения.

На по уиски из красотата на Капана

Редовният участник във феста – бъчвите, тази година ще бъдат изрисувани от доказани и млади творци на графити от Пловдив и ще представят характерни символи за града. Йордан Терзийски, Цветан Узунов, Андон Георгиев, Тодор Атанасов и Николай Добрев са част от творческата банда с четки и спрейове, чийто отпечатък пренася колорит в Капана и централната част на града.

На по уиски из красотата на Капана

Музикалният фон е поверен на култовото пловдивско радио XRaydio. Очаквайте специална за събитието селекция от Vintage Soul, Jungle Exotica, Easy Listening и Rock and Roll. А дали ще има музика на живо? О, да! Blues Traffic и Никееца ще владеят сцената, а енигматичното танцово шоу на формация Пантарей ще постави кулминация на уиски феста.

Двудневното събитие на 25 и 26 юни 2021 г. ще посреща посетители между 17:00 и 23:00 часа в пространството зад Халите в Капана. Фестивалът е предназначен за лица над 18 години и няма да се допускат непълнолетни. Билети ще се продават онлайн, на мястото на събитието, както и в определени галерии, барове и магазини в Капана.

На по уиски из красотата на Капана

Цената на 1 билет е 24 лв. и включва автентична дегустационна уиски чаша и 5 уиски кредита, които може да размените на щандовете, както и предпазна маска.

Проектът се реализира с подкрепата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

„Love Again“: Романтичната комедия, която ще разтопи сърцата ни
Развлечения05 МАЙ 2023

„Love Again“: Романтичната комедия, която ще разтопи сърцата ни

Време е за още една романтика на големия екран и тя идва благодарение на новия филмов проект на Приянка Чопра Джонас.

Какво да очакваме от сезон 2 на „The Ferragnez“?
Развлечения04 МАЙ 2023

Какво да очакваме от сезон 2 на „The Ferragnez“?

Новият сезон на риалити шоуто на Киара Ферани ще бъде излъчен по Prime Video на 18-и май.

“And Just Like That…”: Кога да очакваме сезон 2?
Развлечения28 АПРИЛ 2023

“And Just Like That…”: Кога да очакваме сезон 2?

Кари Брадшоу и нейните приключения се завръщат за нова глава от „Сексът и градът“. И обещават много искри...