Living : Развлечения27 СЕПТЕМВРИ 2022

Петър Христов-Божинов е големият победител в четвъртото издание на Bar Masters

Кока-Кола ХБК България организира надпревара, в която се впуснаха 50 професионални бармани, демонстрирайки своите умения в серия обучения и предизвикателства.

Петър Христов-Божинов от Zazu Restaurant & Lounge bar е носителят на титлата „Бар Мастър на България 2022“ от тазгодишното четвърто издание на емблематичния конкурс за професионални бармани – Bar Masters, организиран по традиция от Кока-Кола ХБК България.

На 26 септември 2022 година се проведе грандиозният финален етап от състезанието на живо, в Sofia Event Center. Петър Христов-Божинов успя да извоюва повече от заслужена победа. Със своите умения той се отличи сред конкуренцията от общо 20 мъже и жени, професионалисти в бранша. Победителят си извоюва преднина от цели 84 точки в крайното класиране.

Петър Христов-Божинов впечатли журито с коктейла Smoky Tom Collins с основна съставка BULLDOG, който бе вдъхновен от класическия коктейл и неговата история. Подгласниците в тазгодишното издание на конкурса, на които се падна честта да заемат съответно престижните второ и трето място, са Радослав Тодоров от Cocktails Project и Иван Филипов от Sofia Flair School.

Петър Христов-Божинов впечатли журито с коктейла Smoky Tom Collins с основна съставка BULLDOG

Всички бар-мастъри, класирали се за финала, трябваше да предизвикат себе си и да покажат своята бързина, креативност и умения в три различни рунда – Mystery Shopping, Food and Cocktails и The Bartender‘s Choice. В продължение на месеци, участниците преминаваха през серия от обучения, предизвикателства и оценяване от експертното жури, за да достигнат до достойния финал, включващ множество предизвикателства.

През месец април, в надпреварата се впуснаха 50 професионални бармани

Те преминаха през три различни етапа, разкриващи техните умения и начин на работа. Освен множеството предизвикателства, участниците имаха възможността да се срещнат и с някои от големите имена в бар културата като Танос Прунарус, Джо Скофийлд, Едвинас Руджинскас и Ерик Лоринкс.

В допълнение към престижната титла, победителят Петър Христов-Божинов си спечели и парична награда от 5 000 лева, а неговите подгласници – съответно от 3 000 лева и 2 000 лева.

Тримата отличили се професионалисти ще бъдат и сред бранд посланиците на Кока-Кола ХБК България за една година, а носителят на титлата „Бар Мастър на България 2022“ ще бъде гост-барман в заведение от „THE WORLD’S 50 BEST BARS“.

Тримата отличили се професионалисти ще бъдат и сред бранд посланиците на Кока-Кола ХБК България за една година

Стартира и състезанието за бармани-любители, под наслов „Home Masters“

Конкурсът се организира от Кока-Кола ХБК България, под шапката на програмата Bar Masters, като неговата цел е да предизвика всички, които имат желание да създават коктейли, както и да покажат своите умения, но не са имали възможност досега.

“Home Masters” се състои от два етапа. В първия участниците трябва да заснемат видео как приготвят авторски коктейл в една от следните категории: STARTER, PRO и MASTER, както и да го споделят в Instagram или Facebook. Вторият етап, който е гласуването, е изцяло онлайн чрез линк. Финалистите ще бъдат определени на база събраните гласове от публиката.

Победителят в категория STARTER ще получи луксозна книга с рецепти и подаръчен ваучер на стойност 300 лева. За категория PRO наградата е луксозна книга с рецепти и подаръчен ваучер на стойност 500 лева, а за MASTER – професионален бармански сет и подаръчен ваучер на стойност 1 000 лева.

Състезанието Bar Masters има за цел да създаде ново поколение бармани в България

Състезанието Bar Masters има за цел да създаде ново поколение бармани в България

Професионалисти, които да изградят една знаеща и можеща общност, поставяща индустрията на най-високо ниво. Неслучайно всяка година в програмата са включени обучения, насочени не само към процеса на създаване на коктейли, но и към създаването на меню, бар мениджмънт, комуникация с крайния потребител и други.

В търсенето на най-добрия Bar Master на България за 2022 г. се включиха и едни от най-популярните марки, чиито продукти са основните съставки на любимите коктейли: обичаната и известна като първата газирана безалкохолна напитка в света – Schweppes, официалният уиски партньор на „The World’s 50 Best Bars“ – марката Naked Malt, водка Finlandia, марката Brugal – с над 130-годишна история в създаването на ром, премиум джин брандът BULLDOG и най-новият член в семейството на Jägermeister – MANIFEST.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Крал Чарлз избра шестметрово коледно дръвче
Развлечения28 НОЕМВРИ 2022

Крал Чарлз избра шестметрово коледно дръвче

Месец преди Бъдни вечер, кралското семейство приготви своите подаръци и избра коледната си елха.

„Wednesday“ на Тим Бъртън вече ни очаква в Netflix
Развлечения24 НОЕМВРИ 2022

„Wednesday“ на Тим Бъртън вече ни очаква в Netflix

Какво всъщност знаем за сюжета и актьорския състав на продукцията?

Всички филмови продължения, които бихме искали да видим на екран
Развлечения21 НОЕМВРИ 2022

Всички филмови продължения, които бихме искали да видим на екран

Помислете за вашия любим филм и си представете втора или трета част. Би било прекрасно, нали?

Обявен е вторият сезон на „The Watcher“
Развлечения11 НОЕМВРИ 2022

Обявен е вторият сезон на „The Watcher“

Точно така! Официално потвърдиха новите епизоди на телевизионния сериал на Netflix с участието на Наоми Уотс и Миа Фароу.