Living : Развлечения14 СЕПТЕМВРИ 2022

Балморал – най-обичаната резиденция

Резиденцията плени сърцето на кралица Елизабет. Ето защо суверенът обичаше шотландския замък толкова много.

Кралицата избра да изживее дори последния ден от живота си в Балморал – резиденцията на нейното сърце.  Домът, всъщност замъкът в Шотландия, е мястото на дълги семейни лета, ваканции и щастливи кралски мигове.

Британският монарх почина на 8 септември 2022 г. в резиденцията на спомените си, свързани с любимия принц на Единбург, Филип. Беше 15:47 ч., а до леглото на кралицата бяха децата й Чарлз и Анна.

Домът, всъщност замъкът в Шотландия, е мястото на дълги семейни лета, ваканции и щастливи кралски мигове.

В Балморал Елизабет II  живее още от дете. След това като момиче прекарва прекрасни мигове със сестра си Маргарет, а по-късно и любими моменти с принц Филип и малките им деца.

Снимките на кралското семейство в парка пред замъка и старите черно-бели видеа на децата с понитата и на люлката са сред най-красивите кадри на семейството на Елизабет II.

В Балморал Елизабет II  живее още от дете.

Именно тук тя прекара и месеците на изолация с принц Филип, като отпразнуваха заедно 73-та годишнина от сватбата им. Дори когато здравословното й състояние се влоши, кралицата не напусна резиденцията. Може би заради този почти приказен въздух в замъка, парка от 20 хиляди хектара с гъсти гори и стадата елени лопатари.

В хола на замъка видяхме и последната снимка на кралицата, на 6-и септември, малка и крехка, но винаги безупречна и усмихната, в компанията на новия премиер Лиз Тръс. Изключителното чувство за нейния дълг и животът й посветен на нейната служба, я направиха толкова незабравима за света.

Изключителното чувство за нейния дълг и животът й посветен на нейната служба, я направиха толкова незабравима за света.

Балморал е любимата „ловна хижа“

Принц Алберт закупува имота през 1846 г. от семейство Фаркухарсън за 31 000 долара. Но скоро се смята, че оригиналният замък не може да отговори на нуждите на кралското семейство. Затова резиденцията е напълно преустроена чрез издигането на замък в „шотландски баронски стил“. Имението е проектирано от архитекта Уилям Смит с помощта на самия принц Алберт.

Балморал е любимата „ловна хижа“

След реконструкцията през 1952 г., резиденцията се превръща в най-обичаното място от английското кралско семейство. Свидетелство за това са и множеството снимки, които изобразяват младата принцеса Елизабет в Балморал.

Свидетелство за това са и множеството снимки, които изобразяват младата принцеса Елизабет в Балморал.

Сред многото мигове, преживени тук, са и някои от най-тежките. Такъв пример е мигът, в който кралското семейство научи за фаталния инцидент на принцеса Даяна. Снимките, които всички ние помним, с морето от цветя, оставени от хората тогава, идват точно оттук.

Е, днес  портите на резиденцията са заключени и всичко е притихнало в чест на великата кралица, белязала цяла една епоха.

Е, днес  портите на резиденцията са заключени и всичко е притихнало в чест на великата кралица, белязала цяла една епоха.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тайните за дълголетие на кралица Елизабет II

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Най-добрите коледни филми на всички времена
Развлечения02 ДЕКЕМВРИ 2022

Най-добрите коледни филми на всички времена

Това са тези филми, които никога няма да ни омръзнат, изпълнени с романтика, магия и онази малка ирония, способна да стопли сърцето дори на най-големия Гринч.

Танцовата сцена на Уензди Адамс стана viral
Развлечения02 ДЕКЕМВРИ 2022

Танцовата сцена на Уензди Адамс стана viral

Видеа, възпроизвеждащи движенията на Джена Ортега, вече са навсякъде в TikTok. А въпросната сцена от сериала вече се превърна в култова.

“Wednesday”, сезон 2 ще включва повече герои от семейство Адамс
Развлечения02 ДЕКЕМВРИ 2022

“Wednesday”, сезон 2 ще включва повече герои от семейство Адамс

Новият сериал на Netflix създаде истински фурор, а по непотвърдена все още информация предстои заснемането на втори сезон.

Крал Чарлз избра шестметрово коледно дръвче
Развлечения28 НОЕМВРИ 2022

Крал Чарлз избра шестметрово коледно дръвче

Месец преди Бъдни вечер, кралското семейство приготви своите подаръци и избра коледната си елха.