Living05 ЯНУАРИ 2021

Нова година, нов ред

Да започнем 2021-а с по-малко, но истински ценни за нас вещи!

Новогодишните резолюции обичайно започват с обещание да свалим натрупаните около коледната трапеза килограми. Стопяването им винаги носи надежда за свеж старт, но не е единствената раздяла, която би направила деня ни по-усмихнат.

Дори да не сте от хората, които не могат да виреят без да им е подредено, идеята за предизвикателство, което може да направи дома ви по-чист и хармоничен, си заслужава вниманието.

Преди 2 години известните като Минималистите Джошуа Милбърн и Раян Никадимъс поставят началото на 30-дневно предизвикателство за раздяла с ненужните в бита вещи, което вдъхновява десетки хиляди хора в социалните мрежи. Сред тях е шведският YouTuber Бенита Ларшон, която документира опита си с “играта“ на минималистите в следното видео.

Каква е идеята зад проекта?

Изключително семпла: в рамките на 30 дни, избирате да се разделите с вещи, на които не държите колкото в началото или ползвате рядко. Ден 1 – изхвърляте първата вещ, Ден 2 – втората, Ден 3 – третата и така всеки ден до заветните 30 изхвърляте толкова на брой неща, колкото посочва числото на календара. Математическата прогресия на това начинание ще ви остави с 465 неща по-малко само за месец.

Нова година, нов ред

Запомнете, че не е нужно вещите да са обемни. Може да изхвърлите 10 магнита за хладилник или 30 копчета например!

За да сте по-мотивирани, споделете за предизвикателството с близък човек и следете заедно прогреса си. Ако не намерите съмишленик, потърсете вдъхновение от всички хора, публикували снимки на своя личен опит в Instagram с #minsgame.

Нова година, нов ред

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА LIVING

Защо гумите Michelin Energy Saver са едни от най-добрите?
Living31 МАРТ 2023

Защо гумите Michelin Energy Saver са едни от най-добрите?

Всъщност те са отлична инвестиция, която със сигурност ще ви се отплати с течение на времето.

Трети сезон на „Белият лотос“ ще ни пренесе в Тайланд
Развлечения30 МАРТ 2023

Трети сезон на „Белият лотос“ ще ни пренесе в Тайланд

Ще се радваме на много от главните герои от миналите сезони, но този път на другия край на света.

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина
Дестинации17 МАРТ 2023

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина

Карибски острови, пустинни руини, музикални фестивали и невероятна архитектура... От Европа до Карибите, ето как да прекарате любимата пролет.

Какво ни казва първият официален трейлър на „Малката русалка“?
Развлечения15 МАРТ 2023

Какво ни казва първият официален трейлър на „Малката русалка“?

Само преди ден бяха разкрити първите изображения от адаптацията на класиката на Disney с участието на Хали Бейли и Мелиса Маккарти.