Living : Лайфстайл19 ДЕКЕМВРИ 2019

Всичко, което ще бъде модерно през 2020-та година

Стилът на 90-те ще направи грандиозно завръщане. Освен това, ще пътуваме все по-отговорно и по-осъзнато

1. Джендър-неутрални теми. Напоследък търсенията на унисекс имена, унисекс прически и дори на унисекс детски стаи са скочили многократно, което със сигурност значи, че джендър неутралната мода ще бъде водеща и през новата година.

2. Стилът на 90-те години. През изминалата 2019-та видяхме голямото завръщане на така нареченото "скрънчи" за коса. Търсенето на гръндж вдъхновение от 90-те пък е скочило с цели 292 процента.

3. Културен микс. В Pinterest драстично са скочили търсения като тези за "арабски сладки", "баня в испански стил". Като цяло интересът към екзотичната храна и чуждестранните мотиви в интериора се очертава тенденция с огромно влияние.

4. Фокус върху дома. Хората търсят все повече вдъхновение за това как да подобрят дома си, да си създадат допълнителни удобства и уют на друго ниво. Много търсени, например, са идеите за мини градини в апартамента или на терасата.

5. Вътрешен баланс. Увеличили са се с над 300 процента търсенията за "дигитален детокс" и с 444 процента търсенията за арт активности с терапевтичен ефект. Ще отделяме все повече внимание и енергия на това да поддържаме духа си спокоен, удовлетворен и фокусиран.

6. Грижа за околната среда. За щастие, една от категорично открояващите се тенденции е желанието да живеем по щадящ природата начин. Хората търсят идеи за това как да намалят отпадъците в домакинствата, както и как да се обличат и да обзавеждат домовете си с находки втора употреба.

7. Контакт с природата. Логично, животът във все по-урбанизирана среда и дигиталното претоварване карат все повече хора да търсят контакт с природата. Само търсенията за "outdoor kitchen bar", например, са скочили с 2,795 %.

8. Всичко, свързано с космоса. Увеличили са се търсенията за "суичър с логото на НАСА", за "пиърсинг на ушите като звездна констелация", "парти за рожден ден на космическа тема".

9. Специална грижа за домашните любимци. Животинките в домовете ни ще стават все по-глезени, съдейки по търсения като тези за кучешки хотели, площадки за игра за котки и за специални курорти, които са pet-friendly.

1. Осъзнато пътуване. Все повече хора ще се ориентират към еко пътувания, с минимална вреда върху околната среда. Пътуванията с влак ще стават все по-популярни, за сметка на самолетните полети. Пътешествениците също така ще проявяват засилен интерес и уважение към местната история и култура.

Докато цяло едно десетилетие си отива, Pinterest публикува своята прогноза за това какво ще бъде модерно през настъпващата нова година.

Сайтът ежедневно посреща милиони потребители, търсещи вдъхновение. Анализирайки търсенията по теми, от Pinterest имат възможност да прогнозират какви са зараждащите се тенденции.

В края на годината, екипът на сайта е направил обзор на 100-те най-актуални теми за 2020-та година. Те са обединени в десет големи категории – именно това ще бъдат тенденциите в стила и в начина ни на живот, които се очаква да дефинират следващата година.

Открийте ги в галерията!

Прочетете още:

Модерните чанти на новата 2020 година

Деним гайд 2020: Идват дънките тип чарлстон и роклите от деним

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

На фитнес със стил: Идеи от известните личности
Лайфстайл06 ФЕВРУАРИ 2023

На фитнес със стил: Идеи от известните личности

От сега до лятото тренировките трябва да бъдат нашият най-добър приятел, ако искаме да получим добри резултати.

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември
Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?
Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.

Къде ходят на почивка британските кралски особи?
Лайфстайл25 ЮЛИ 2022

Къде ходят на почивка британските кралски особи?

Кралските особи също ходят на почивка! Вижте кои са любимите им места за лятно уединение.