Living : Лайфстайл26 АПРИЛ 2018

Големите досадници в социалните мрежи

Позитивните пеперудки, влюбените ултраси и други мразени видове

Казват, че празните съдове дрънчат най-силно и в социалните мрежи всеки ден виждаме доказателства за това.

Да, всички сме правили глупости, за да си вземем дозата лайко-внимание или когато просто сме скапани от скука. Фейсбук и Инстаграм обаче, точно като алкохолните питиета, би трябвало да вървят с препупрежнението “Консумирайте с мярка”. Или ако нямате нещо наистина значимо/ оригинално/ много красиво за споделяне, поне се ограничавайте в честотата на постовете си. Иначе рискът да залитнете към някоя от тези категории топ досадници е сериозен.

Влюбените ултраси

“По-тихо, ако ще говорите за любов!”, предупреждава още Шекспир, но кой да слуша. Вие си имате гадже и го навирате в очите на всички. Убедени сте, че преди вас никой никога не е бил толкова влюбен. Общите снимки валят, а под тях кепшъни като “My all”, “Forever yours”, “Благодаря ти за още един перфектен ден, любов моя”. Обикновено жените в двойката са тези, които ламтят за виртуално признание, а мъжът – влюбено кученце послушно изпълнява номерата, за които е бил дресиран. Неговата принцеса поства всяка сутрин снимка на кафето си, той й оставя отдолу емоджи розички. Тя го тагва на снимка – той я тагва на две. За да не изглежда, че я обича по-малко, естествено. Щастливи са, защото всички “им завиждат”, а на приятелите им им се повдига от досада, но ги лайкват, за да не се разсърдят.

Хората с щастлива връзка не я демонстрират във Фейсбук

Влюбените в себе си

Това са онези ваши приятелки, които отиват на екскурзия в Италия, пеят оди за това колко “невероятна” е красотата на Тоскана, за да споделят от там 47 селфита. Красива, красива… колко да е красива Тоскана? Особено когато си потрошила престъпно много пари за свръхбагаж, за да си имаш по няколко тоалетчета за всеки ден, а гениите на Ренесанса се обръщат в гроба пред майсторството, с което си си подчертала скулите и си опушила клепача. Влюбените в себе си често се усещат и за да прикрият нарцисизма си, чат-пат се снимат с детенце на приятелка, постват залез или своя снимка с книга или споделят публикация за изгубено кученце. Всуе се морите, мили момичета – след снимките ви по бански, на който сте събрали долнището в цепката на дупето, не остава надежда да убедите някого колко дълбокомислени сте и как живеете, за да творите добро.

Фитнес нацитата

Без пот няма победа, брато! Те тренират много и се показват непрекъснато, защото са слаби, изкарали са релеф, мотивирани, секси и успешни са. Вярват, че “победителите в живота” си личат по това, че “се поддържат”. Ако ги питаш защо постоянно качват едни и същи снимки от фитнеса, ще отговорят, че така мотивират хората. Някои ги хейтят за това, че постоянно досаждат със снимките на коремната си преса, бицепсите или задника си, но това е само защото са мързеливи и дебели нещастници. Както влюбените ултраси, така и фитнес нацитата са убедени, че всички им завиждат.

Топ 5 на най-глупавите тенденции напоследък

Позитивните пеперудки

Светът за тях е фонтан, от който всеки миг бликат любов, радост и вдъхновение. Издирват и снимат природни форми, които случайно наподобяват сърца – я облаче, я залепнала на подметката дъвка. Знаците са навсякъде! Вселената ни напомня, че всичко е любов! Тагват приятели с повод и без. “Благодаря, че те има в живота ми”, “Ти си светлина”, “Честит рожден ден на най-красивата жена и най-всеотдайна майка”… Редовно споделят още: черно-бели снимки от детството; клипчета, на които свиня кърми малко конче, което е “осиновила” или на които маймунка пощи коте. Всичко е хубаво, всички са приятели. Извън социалните мрежи, позитивните пеперудки често са дълбоко нещастни и лишени от внимание хора на антидепресанти.

Критиците, чиято съвест никога не спи

Тя днес е изкарала бебето с  количката и не могла да мине по тротоара заради спрелите коли, поради което иска предсрочни избори. Гневна е, понеже си поръчала от един сайт парфюм, а й донесли менте. Той е убеден, че съдията на мача между “Берое” и “Черноморец” е бил купен и че кризата с бежанците всъщност е заради заговор на Путин с извънземните. Те са Фейсбук-остриетата, които разобличават всяка политическа интрига и социална неуредица, всички шофьори, които изпреварват без мигач, всяка майка, която не кърми достатъчно дълго. Протестните им постове понякога завършват с “Чудя се кога ли точно на народа ще му писне и тогава ще стане страшно” или “Рязко се замислям за Терминал 2, еднопосочно…”. На никой не му пука за тях, освен на една шепа подобни досадници, с които по силата на негласно споразумение си коментират всеки пост. Най-често с “Евала” и “Много добре им го каза”.

Модата при позирането за Instagram, версия 2018

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЛАЙФСТАЙЛ

Градската медия Go Guide с ново лого и дизайн
Лайфстайл28 ЮНИ 2023

Градската медия Go Guide с ново лого и дизайн

Юнският брой е тук с редизайн, градски оазиси и десетки заведения, в които да се скриеш, докато си навън.

На фитнес със стил: Идеи от известните личности
Лайфстайл06 ФЕВРУАРИ 2023

На фитнес със стил: Идеи от известните личности

От сега до лятото тренировките трябва да бъдат нашият най-добър приятел, ако искаме да получим добри резултати.

Кампанията #ДайЗнак! - УЧИЛИЩЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ включва активности всяка събота и неделя на септември
Лайфстайл08 СЕПТЕМВРИ 2022

Bulgaria Mall учи децата как да се държат правилно на пътя

Екипът на търговския център посреща новата учебна година с информационна кампания за пътната безопасност.

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?
Лайфстайл12 АВГУСТ 2022

Трудно ли е да бъдеш гост на кралицата?

Нейно Величество е на почивка в любимото си имение Хайленд, където е свикнала да приема гости. За тази цел обаче те трябва да преминат редица тестове.