Living : Идеи за дома25 МАРТ 2021

Мисия красив дом: Какъв тапет да изберем

Отговаряме на три от най-често срещаните въпроси за подбора и поставянето на тапетите

Интериорните промени са чудесен повод да покажем на какво сме способни в творчески план.

Ако досега не сме дръзвали да реализираме всички онези смели наши проекти, ето че жилищното преустройство е страхотен повод да го направим, и то по възможно най-добрия начин. А начини винаги има.

От смяната на плочките в банята и покупката на ново спално обзавеждане до избора на ефектни дизайнерски тапети – дори и минималните промени биха могли да окажат огромен положителен ефект върху домашната обстановка.

Какви са предимствата на тапетите?

Съвременните предложения за покрития за стена са лесен и оригинален начин да разкрасим помещението, оставяйки и личния си почерк върху извършените промени. Вижте какви видове тапети има в магазин Domko и направете онлайн селекция, използвайки инструментите за филтриране на резултатите. Всички налични предложения са луксозни, модерни и ефективни, а приложението им е широко и практично. Подходящи са за баня, за спалня, за хол, за детска стая, за коридор и за кухня, а основните им предимства се свързват с:

  • Лесното им поставяне;
  • Впечатляващия им ефект върху цялостната обстановка;
  • Възможността им за почистване, тъй като доста от моделите са влагоустойчиви;
  • Интересното им съчетаване с всеки един друг интериорен елемент в стаята;
  • Пълното им напасване на стената;
  • Достъпната им цена.

Колкото до дизайна на днешните тапети, той би могъл да е дори смайващо атрактивен и да промени из основи обстановката в стаята. В Domko ще откриете 3D, винилови, на тухли, релефни, но и много още други видове покрития за стена, които са с дизайнерски принт и луксозно излъчване.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Домко ООД (@domkocom)

Какви да изберем за дома?

Преди да купим каквито и да е тапети за дома, трябва да решим в какъв цвят искаме да са те, каква да е повърхността, с по-семпъл или с по-крещящ дизайн да са те, в каква финансова рамка искаме да се впишем и прочее. Истината е, че има безкрайно много видове, с чиято помощ да положим основата на последващите интериорни подобрения или просто да разнообразим отдавна скучната атмосфера. В Domko ще намерите всякакви предложения – с флорални елементи, с геометрични шарки, с напълно изчистена визията и прочее.

Мисия красив дом: Какъв тапет да изберем

Как се поставят?

Ако сте си наумили сами да поставите избраната облицовка за стена, то знайте, че няма да срещнете кой знае какви затруднения в това си начинание. Необходимо е да си осигурите гладка и чиста повърхност, а след това да подготвите лепилото и да положите тапетите. Измерете правилно височината на стената, оставяйки си около 10 см аванс, преди да преминете към рязане. След като ги поставите, е необходимо да изтласкате въздуха, за да не се появят балончета и неравности. 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Полезни съвети за направата на страхотен букет
Идеи за дома10 МАРТ 2023

Полезни съвети за направата на страхотен букет

Пролетта свързваме с цветята, така че с настъпването на този прекрасен сезон е време да украсим нашите домове с чудесни букети.

Дрешникът на нашите мечти
Идеи за дома11 НОЕМВРИ 2022

Дрешникът на нашите мечти

Размери, материали, цветове и облицовки: как да изберем мечтания гардероб и да се уверим, че е красив, но преди всичко и функционален?

Есенно почистване в 4 стъпки
Идеи за дома21 СЕПТЕМВРИ 2022

Есенно почистване в 4 стъпки

Началото на новия есенен сезон е идеалното време за разчистване на дома.

Дом без стрес
Идеи за дома02 СЕПТЕМВРИ 2022

Дом без стрес

Нашият дом оказва много важна роля върху психиката ни.