Living : Идеи за дома18 ФЕВРУАРИ 2021

Красивата квартира: мисия възможна

5 стъпки, които ще ни спестят много кавги със съквартирантите

Делите квартира с приятели или хора, с които не се познавате от по-рано? Мястото крещи за обновяване, а вие се чудите възможно ли е да постигнете консенсус по отношение как, с колко и за колко време да освежите дома си.

Ето няколко стъпки, които ще ви улеснят в процеса, стига да вземете смелото решение за ремонт в съгласие със съквартирантите.

Организирайте среща, на която ексклузивно да обсъдите ремонта и очакванията на двете страни. Не го правете между другото, когато се засичате в коридора на тръгване за работа например. Свържете се с хазяите си и попитайте при какви условия/отстъпки от наема бихте могли да промените интериора на мястото. Заложете бюджет, който е комфортен за личните месечни разходи на всеки от вас.

Красивата квартира: мисия възможна

Купете мебели, които съответстват на стила на апартамента или ремонтирайте старите, за да се впишат с новите неща, с които ще се опитате да освежите дома си. Направете си Pinterest бордове за общите помещения и обсъдете стилове, които допадат на всеки индивидуално. Спрете се на неутрален цвят за стените, за да сте окей с него както вие, така и собствениците на имота, които ще отдават отново мястото, след като го напуснете.

Красивата квартира: мисия възможна

Посетете заедно магазин за мебели, за да избегнете коментара “това не ми допада“ на по-късен етап. Разделете поравно дейности, свързани с монтажа, боядисването и почистването след ремонта например.

Красивата квартира: мисия възможна

Предпочетете функционалността пред формата на нещата – все пак това не е вашият forever home. Не е препоръчително да похарчите сериозна сума, за да реновирате квартирата си. Подобна инвестиция не би била оправдана.

Красивата квартира: мисия възможна

Превърнете спалнята си в перфектното кътче за релаксация

Общите зони са място за компромис, но тук може да развихрите въображението си и да имате пълната свобода как да разположите мебелите и вещите си.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Полезни съвети за направата на страхотен букет
Идеи за дома10 МАРТ 2023

Полезни съвети за направата на страхотен букет

Пролетта свързваме с цветята, така че с настъпването на този прекрасен сезон е време да украсим нашите домове с чудесни букети.

Дрешникът на нашите мечти
Идеи за дома11 НОЕМВРИ 2022

Дрешникът на нашите мечти

Размери, материали, цветове и облицовки: как да изберем мечтания гардероб и да се уверим, че е красив, но преди всичко и функционален?

Есенно почистване в 4 стъпки
Идеи за дома21 СЕПТЕМВРИ 2022

Есенно почистване в 4 стъпки

Началото на новия есенен сезон е идеалното време за разчистване на дома.

Дом без стрес
Идеи за дома02 СЕПТЕМВРИ 2022

Дом без стрес

Нашият дом оказва много важна роля върху психиката ни.