Living : Идеи за дома01 ДЕКЕМВРИ 2019

Красива декорация за Коледа, която да изработим с децата

Най-ефектните (и лесни!) DIY проекти са тук

Елхички и играчки, изработени от филц, са най-лесната задача тип "направи си сам", в която да се включи цялото семейство. Децата обичат украсяването, а още повече ще се зарадват, че сами могат да изработят украсата.

Защо вместо блестящи гирлянди тази година не изберете естествени такива? С помощта на няколко дълги клонки, връвчици (можете да използвате панделки или вълна) и друг вид украса по ваш избор, ще внесете не само празнично настроение у дома, но и много интересен акцент в интериора.

Защо да използвате обикновени бели свещи за празничната трапеза, когато можете да ги замените с много по-оригинални? Ще ви трябват единствено цветно тиксо, боя, лепило и брокат. И разбира се доза въображение.

За тези очарователни мини елхички ще ви трябват единствено подходящи парчета дърво и боя. Оцветете ги в допълващи се нюанси и ги подредете върху различни повърхности в къщата.

Декоративните коледни елхи са чудесна идея за останалите стаи в къщата, където няма елха. Подредете няколко клонки от каквото и да е иглолистно дърво във ваза или голям буркан и украсете, но доста по-пестеливо, отколкото основното дърво.

Друго приложение на иглолистните клонки - украса за свещници. Можете да ги подредите върху каквито и да е свещници, но най-красив е резултата със стъклени такива. Ако нямате, вместо тях можете да използвате малки бурканчета.

Гирлянд, направен от шишарки, е друга оригинална идея за украса от естествени материали. Поставете го върху камината или върху елхата, добавете също играчки и лампи.

Тук децата няма да могат да помогнат толкова, но идеята е страхотна. Изработете истински коледен венец! С малко сръчност и здрави връвчици ще се справите с оформянето на венеца, а след това можете да го украсите по свой вкус.

Комбинирайте едноцветни лампички с обикновено въже. След това ги намотайте и поставете до дивана или в ъгъла на стаята. Лампичките, поставени на земята, са чудесна идея за декорация, а благодарение на въжето няма да се загубят от погледа.

Ако имате стари играчки, които вече не ви трябват, можете да ги комбинирате в интересен венец за врата. Добавете естествени листа, а също шишарки и клонки, за още по-голям ефект.

Любими са ни декорациите, които се правят от стари буркани. Можете да ги боядисвате и облепяте както решите, а след това да ги превърнете в свещници.

Друг вариант е просто да поставите играчки в тях и да ги подредите в някой ъгъл от дома си.

Дядо Коледа си има своите малки помощници – вие също. Превърнете украсяването на дома в забавно занимание, с което да се заеме цялото семейство.

До Коледа остават само три седмици – готови ли сте с украсата на дома си?

Вероятно знаете, че е хубаво всяка Коледа да се добавя по една нова играчка или орнамент. Ако все още не сте решили какво точно да прибавите към вече съществуващия арсенал от декорации и гирлянди, ние ви предлагаме да си ги изработите сами у дома.

Венци, играчки, свещници и мини елхички са само част от проектите “направи си сам”, които привлякоха вниманието ни. Подбрали сме цяла галерия лесни предложения, в чиято направа да се включи цялото семейство. Особено децата, за които не само празника, но и подготовката за него са любими!

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Дрешникът на нашите мечти
Идеи за дома11 НОЕМВРИ 2022

Дрешникът на нашите мечти

Размери, материали, цветове и облицовки: как да изберем мечтания гардероб и да се уверим, че е красив, но преди всичко и функционален?

Есенно почистване в 4 стъпки
Идеи за дома21 СЕПТЕМВРИ 2022

Есенно почистване в 4 стъпки

Началото на новия есенен сезон е идеалното време за разчистване на дома.

Дом без стрес
Идеи за дома02 СЕПТЕМВРИ 2022

Дом без стрес

Нашият дом оказва много важна роля върху психиката ни.

Как да отглеждаме орхидея в хола си?
Идеи за дома26 АВГУСТ 2022

Как да отглеждаме орхидея в хола си?

Красотата, която ни носят цветята е ненадмината. И особено тази на орхидеята. Какви ли са нейните тайни за отглеждане?