Living : Идеи за дома22 ДЕКЕМВРИ 2018

Коледната украса, която няма да ви струва и стотинка

Всичко необходимо се намира в дома ви

Коледната украса обикновено не е скъпа, но когато искате да окичите и елхата, и прозорците и всички други мебели и стаи, накрая наистина плащате солидна сума.

Ако тази година искате да спестите пари без това да се отрази на празничното настроение в дома ви, ние имаме няколко много креативни предложения за украса, която ще ви излезе напълно безплатно. 

5 лесни коледни украси #DIY

Всички материали, необходими да си направите тези украси, се намират в дома ви и така не се налага да харчите допълнителни и излишни пари, за да ги създадете.

№1 Чаши-свещници. 

Коледната украса, която няма да ви струва и стотинка

Това е една от най-ефектните украси, които може да си направите буквално за минути. Трябват ви чаши за вино (които няма да използвате скоро), няколко коледни топки и свещи според броя на чашите. Поставете ги върху стилен и цветен поднос за още повече коледно настроение.

№2 Снежна украса за масата

Коледната украса, която няма да ви струва и стотинка

Една супер свежа и забавна идея за украса на коледната трапеза, която ще донесе много усмивки и настроение на гостите ви. Какво ви трябва? За всеки гост: две чинии (една с по-малък и една с по-голям размер), 5 маслинки, 1 бейби морков, черна хартиена салфетка и червена от плат.

№3 Играчка за елха

Коледната украса, която няма да ви струва и стотинка

За да си направите такива коледни играчки, ви трябват стари (изгоряли) крушки, клончета от дърво, лепило, боички за рисуване/лак за нокти. Използвайте бяла боя/лак за нокти (или с брокат), за да оцветите крушките, после нарисувайте лицето на снежния човек, а накрая залепете по две клонки отстрани. Всяка крушка вържете с коноп или друга връв и окачете на елхата.

№4 Коледно дръвче на стената

Image result for diy christmas tree on the wall

Ако една елха не ви стига, не е нужно да си купувате нова – може да си я направите. Трябват ви: лампички, топки за елха и метални кукички, които да закрепите към стената с помощта на двойнозалепващо тиксо. Първо поставете тях, после лампичките и накрая топките. Някои от коледните светлини може да се настроят да светят в определен цвят – препоръчваме ви зеленото, за да се доближите максимално до идеята за елха.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Дрешникът на нашите мечти
Идеи за дома11 НОЕМВРИ 2022

Дрешникът на нашите мечти

Размери, материали, цветове и облицовки: как да изберем мечтания гардероб и да се уверим, че е красив, но преди всичко и функционален?

Есенно почистване в 4 стъпки
Идеи за дома21 СЕПТЕМВРИ 2022

Есенно почистване в 4 стъпки

Началото на новия есенен сезон е идеалното време за разчистване на дома.

Дом без стрес
Идеи за дома02 СЕПТЕМВРИ 2022

Дом без стрес

Нашият дом оказва много важна роля върху психиката ни.

Как да отглеждаме орхидея в хола си?
Идеи за дома26 АВГУСТ 2022

Как да отглеждаме орхидея в хола си?

Красотата, която ни носят цветята е ненадмината. И особено тази на орхидеята. Какви ли са нейните тайни за отглеждане?