Living : Идеи за дома08 ДЕКЕМВРИ 2019

Коледна украса с нещата, които вече имате у дома си

Какво можете да направите с няколко коркови тапи и копчета?

Всички любители на виното вероятно имат колекция от ненужни коркови тапи. Превърнете ги в коледна украса с помощта на малко боя и доза креативност. Боядисайте ги в бяло, за да заприличат на снежен човек, или имитирайте костюма на Дядо Коледа върху тях.

С помощта на най-обикновени цветни сламки (препоръчваме да са от хартиените, за да не са толкова вредни към природата) можете да създадете ефектни декорации, които приличат на елхички. Стават за декорация на истинската елха или за залепяне по стените за допълнителен празничен ефект.

Ако и вие като нас в офиса събирате кестени заради антистрес свойствата им, вероятно сте насъбрали значителен брой от неядливата ядка. Оползотворете част от кестените като ги превърнете в красив коледен венец.

Със стари списания или вестници може да се създаде страхотна украса - трябва и само малко телбот, ножици, търпение и изобретателност.

Не изхвърляйте консервите, а ги превърнете в ефектна елха с помощта на малко боя и цветни декорации.

Копчета - вероятно всеки има доста от тях за спешни случаи, ако не, бабите и майките ви ще ви услужат. А за тези очарователни елхички си заслужава да потърсите ресурси.

Отново ви съветваме да се обърнете към кутията с шивашки пособи на майка ви или баба ви и да заемете няколко макари конец. С тях можете да си създадете истински красив и интересен венец за вратата.

Оставете типичната елха настрана тази година и си създайте една от колекцията ви книги. Колкото по-голяма, толкова повече ще впечатлявате гостите си.

Предлагаме ви няколко DIY идеи за декорация, за която няма да похарчите и един лев.

Независимо дали търсите идеи, с които да допълните вече създадената коледна украса в дома ви, или просто искате да направите нещо креативно сами – тук има предложение за вас.

В галерията ще намерите осем предложения за ефектни и лесни декорации, създадени с материали, които почти всеки у вас има у дома си.

Вижте още тук: Какво можем да направим от стари списания

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕИ ЗА ДОМА

Дрешникът на нашите мечти
Идеи за дома11 НОЕМВРИ 2022

Дрешникът на нашите мечти

Размери, материали, цветове и облицовки: как да изберем мечтания гардероб и да се уверим, че е красив, но преди всичко и функционален?

Есенно почистване в 4 стъпки
Идеи за дома21 СЕПТЕМВРИ 2022

Есенно почистване в 4 стъпки

Началото на новия есенен сезон е идеалното време за разчистване на дома.

Дом без стрес
Идеи за дома02 СЕПТЕМВРИ 2022

Дом без стрес

Нашият дом оказва много важна роля върху психиката ни.

Как да отглеждаме орхидея в хола си?
Идеи за дома26 АВГУСТ 2022

Как да отглеждаме орхидея в хола си?

Красотата, която ни носят цветята е ненадмината. И особено тази на орхидеята. Какви ли са нейните тайни за отглеждане?