Living : Дестинации06 АПРИЛ 2018

Да се отдадем на винен тур по време на празниците

За ден в България или в Сърбия, вие изберете

Винарна "Орбелус" В мелнишкото село Кромидово се намира една от най-атрактивните винарски изби у нас – „Орбелус“. Тя прави голямо впечатление на гостите си с външния си вид - наподобява гигантска бъчва. Вината се правят само от собствени лозя, отглеждани по биологичен начин.

Винарска изба "Кастра Рубра" Тук е мясото, където можете да се запознаете с технологиите, по които се отглеждат лозята и се прави виното, докато отпивате чаша вино. Избата се намира в село Коларово, Харманлийско. Отличава се със страхотната си атмосфера и често служи като декор за сватбени фотосесии.

"Шато Медово" Тази винарна се намира на 22 км северно от Бургас, близо до Черно море и полите на Стара планина. Нов етнографски туристически комплекс, построен в автентичен български стил и включва винарска изба, с уникални занаятчийски работилници, е рай за ценителите на виното и за любителите на романтичните преживявания.

Винарска изба Uva Nestum Uva Nestum съчетава СПА с винен туризъм. Намира се край Гоце Делчев и е перфектното място за всички любители на червеите вина или на розе с марка Uva Nestrum. Те са в лимитирани серии и не се продават в търговската мрежа в страната.

Винарска изба Bessa Valley Ако искате да се потопите в аристократичната обстановка, то винарското имение Bessa Valley е идеалното за вас. То се намира на 126 км от София край пазарджишкото село Огняново и засега се предлагат дегустации и разходка из лозята. Собственик на избата е френският аристократ Стефан фон Найперг, който притежава още 6 винарски изби в Бордо.

Комплекс "Старосел" Едва ли има някой от нас, който не е чувал за този комплекс. И тъй като районът около село Старосел винаги се е славил с прекрасните си лозя, някак естествено е там да има и първокачествени винарни. Комплексът включва винарна и луксозен спа хотел, където се предлагат винени турове с дегустации на отбрани вина. Там може да бъдат видени и атракции като „сауна в бъчва“ и просторен закрит басейн с минерална вода и стъклен покрив.

"Шато Бургозоне" Намира се на самия бряг на Дунав над приказния остров Есперанто, тя носи името и духа на римската крепост, намирала се на границата на лозарския комплекс и защитавала Римската империя от север. Разположена в околностите на град Оряхово, но напомня много на винарните в Тоскана, Кот дьо Рон и Бордо.

Винарска изба "Магура" Намира се в едно от най-загадъчните и красиви кътчета в България между Дунав и червените пясъчни скали на Белоградчик и природния феномен пещера Магурата. Част от пещерата - Прилепната галерия, от десетилетия е превърната в място за отлежаване на отбрани вина.

Винарна "Вила Терес" Едно приказно кътче, намиращо се в южната част на село Карабунар, на 8 км от изхода на магистрала „Тракия“ за Велинград. Тук освен на СПА туризъм, може да се отдадете на дегустация на продукцията на винанрната, придружени с кратък курс по производство на вино и сомелиерски практики.

Изба "Цилич" Ето едно предложение, ако искате да излезете извън пределите на страната ни. Винарната е на около 270 км от София, в околностите на сръбския град Ягодина. Насажденията са с обща площ 120 декара и включват сортовете Совиньон Блан, Хамбургски Мискет, Пино Ноар, Каберне Совиньон, Каберне Фран и Мерло.

Ако и вие като нас сте почитателки на виното и си мечтаете някой ден да си имате собствено шато във Франция или Италия, то ви даваме страхотна идея за следващия ви уикенд.

Вместо да се закотвите на великденската трапеза, може да избягате от големия град и да се отдадете на винен тур из някои от най-добрите винарни не само у нас, но и в съседна Сърбия.

В последните години се появиха все повече места, където можете да се разходите сред лозята, да дегустирате вино или да прекарате цял уикенд във винарска изба.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Идеи за уикенд почивка в Гърция за любителите на морския отдих
Living23 МАЙ 2023

Идеи за уикенд почивка в Гърция за любителите на морския отдих

Истината е, че не сме били по-близо до така дългоочакваното лято.

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина
Дестинации17 МАРТ 2023

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина

Карибски острови, пустинни руини, музикални фестивали и невероятна архитектура... От Европа до Карибите, ето как да прекарате любимата пролет.

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа
Дестинации12 ДЕКЕМВРИ 2022

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа

От 12 до 18 декември в Рованиеми, намиращо се във финландската Лапландия, можем да посетим Дядо Коледа, наслаждавайки се на двучасово пътуване в шейна с елени.

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?
Дестинации28 ОКТОМВРИ 2022

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?

От 24 ноември до 2 януари 2023 г. коледните посещения в кралските резиденции са разрешени за туристи.