Living : Дестинации27 ОКТОМВРИ 2018

10 места по света, неизвестни на туристите

Скрити плажове, впечатляващи пещери и необитавани острови

Хуакачина, Перу. Това не е мираж, а истински оазис насред пустинята. Достъпът до там не е никак лесен, но определено си заслужава да се откъснете от целия свят и наистина да си починете.

Скрият плаж в Мексико. До този плаж се достига само по вода и то трябва да преминете през редица подводни пещери, за да се доберете до това бижу на природата.

Силфра, Исландия. Някога чудили ли сте се как изглеждат континентите отдолу? Е, може да разберете като се гмурнете между континенталните плочи на Америка и Европа в едни от най-чистите и прозрачни води на света.

Мраморните пещери в Патагония. Ако винаги сте се възхищавали на величествената красота на мрамора, то тогава ще се влюбите в тези пещери. Образованията се отразяват във водата и рисуват неземни картини.

Портата към Ада в Туркменистан. Този кратер, който благодарение на природния газ не спира да гори от близо 50 години, наистина прилича на врата към отвъдното.

Пещерата Марсел Д'ардече във Франция. Случайно откритата пещера преди близо 200 години, всъщност представлява група от много малки пещери със скали, оцветени в различни нюанси.

Червената земя в Китай. Почвите в една от най-отделечените местности (Донгчуан) са оцветени в толкова ярки цветове заради високото съдържание на минерали в тях. Мястото е наистина впечатляващо и дори не е отбелязано на картата.

Цветният остров, Португалия. Този остров е уникален със своята фауна и флора, тъй като на цялата му територия растат цветя, поради което носи името Флорес. Това място е толкова приказно и впечатляващо, сякаш е излязло от някой филм.

Маранхенсес парк в Бразилия. Това удивително място е национален парк, в който когато вали се образуват безброй лагуни и гледката е просто ненадмината.

Селцето на Попай в Малта. Това селище е създадено преди близо 40 години за снимките на филма "Попай" и въпреки че към днешна дата е превърнато в увеселителен парк, декора е абсолютно запазен и може да се разходите сред пъстрите къщи.

Има много екзотични дестинации, които почти никога не са били посещавани от туристи

Светът е пълен със спиращи дъха гледки, които често остават скрити за повечето от нас. Потокът от туристи обикновено е насочен към големите градове, пълни с музеи, забележителности и възможности за развлечение.

По-затънтените места също привличат авантюристично настроените туристи, но много бързо и тези кътчета стават известни и напливът се насочва натам. Въпреки това, има няколко места по света, на които почти никога не е стъпвал (турситически) крак.

16 места по света, където не стъпва човешки крак

Настанете се удобно и се отправете на едно околосветско пътешествие, опознавайки скрити плажове, впечатляващи пещери и цели необитавани острови. А защо и да не се вдъхновите и следващата ви почивка да е на една от тези екзотични дестинации?

Разберете в галерията кои са онези 10 места, останали безивестни на туристите.

 

 

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Идеи за уикенд почивка в Гърция за любителите на морския отдих
Living23 МАЙ 2023

Идеи за уикенд почивка в Гърция за любителите на морския отдих

Истината е, че не сме били по-близо до така дългоочакваното лято.

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина
Дестинации17 МАРТ 2023

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина

Карибски острови, пустинни руини, музикални фестивали и невероятна архитектура... От Европа до Карибите, ето как да прекарате любимата пролет.

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа
Дестинации12 ДЕКЕМВРИ 2022

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа

От 12 до 18 декември в Рованиеми, намиращо се във финландската Лапландия, можем да посетим Дядо Коледа, наслаждавайки се на двучасово пътуване в шейна с елени.

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?
Дестинации28 ОКТОМВРИ 2022

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?

От 24 ноември до 2 януари 2023 г. коледните посещения в кралските резиденции са разрешени за туристи.