Living : Дестинации17 ЯНУАРИ 2019

10 идеи за екзотична почивка през януари

Спасете се от студеното време на някой далечен остров или в някое малко европейско градче

Лансароте, Канарските острови. Там ще откриете както спокойствие и по-топло време, така и забавни дейности като изкачване на вулкан и гмуркане в подводен музей.

Барбадос, Карибските острови. Идеалното място за луксозна почивка, която може да бъде съчетана и с дегустация на ром и "дегустация" на морските вълни със сърф. Освен това, през Януари, там сънцето пече по 9 часа на ден.

Кабо Верде, Африка. Една дестинация, която ще ви остави без дъх с необитаемите си плажове, кристалните си води и прекрасна природа. През януари температурата там достига до 25 градуса.

Вал д'Изер, Франция. Ходи ви се на ски, но ви се иска да пропуснете тъплите? Сега е времето, а мястото е селцето Вал д'Изер, което бе реновирано съвсем наскоро и предлага куп забавления и интересни занимания.

Порто, Португалия. Само през 2017, градът е посетен от 20 милиона души., а през януари зимата е много мека и цените са изключително ниски.

Мианмар, Азия. Януари е идеалният месец да посетите тази дестинация - малко дъжд и много слънце. Там ще релаксирате сред спиращи дъха гледки към храмовете и дивата природа.

Тайланд, Азия. Въпреки че януари се смята за пиков от туристическа гледна точка, все пак ще успеете да си починете и да се насладите на красивата природа. Там ще откриете много закътани острови, които сякаш са извадени от някой филм.

Брюж, Белгия. Ако сте почитатели на зимата, това градче ще ви очарова - то е много малко и изключително уютно. През януари, ще откриете страхотни таверни, където местните ще ви посрещнат много гостоприемно и ще се наслаждавате на снега, хапвайки и пийвайки вкусна домашна храна.

Раджастан, Индия. Времето е толкова хубаво там през януари, че спокойно може да отидете на нощно сафари, а през деня да се насладите на прекрасните палати и дворци.

Мексико - има ли нужда от описание? Там е вечно лято и дори през януари ще откриете страхотни плажни партита, а може и да се отдадете на йога и спорт под красивите палми. Климатът е изключително приятен именно през януари.

Сняг, киша и студен вятър – такъв е януари месец, но вие може да промените всичко това ако се отправите на кратка почивка до някоя приказна дестинация именно този месец.

Пет непознати за българите места в Хърватия

Търсите приключение и забавление на някое екзотично местенце или просто искате да си отдъхнете, далеч от големи тълпи туристи? Каквато и да е мотивацията ви за тази почивка, в галерията ще откриете по нещо за всеки вкус.

Снимки: CN Traveller

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСТИНАЦИИ

Идеи за уикенд почивка в Гърция за любителите на морския отдих
Living23 МАЙ 2023

Идеи за уикенд почивка в Гърция за любителите на морския отдих

Истината е, че не сме били по-близо до така дългоочакваното лято.

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина
Дестинации17 МАРТ 2023

12 пролетни дестинации за перфектна почивка в чужбина

Карибски острови, пустинни руини, музикални фестивали и невероятна архитектура... От Европа до Карибите, ето как да прекарате любимата пролет.

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа
Дестинации12 ДЕКЕМВРИ 2022

Коледно приключение във Финландия ни отвежда до Дядо Коледа

От 12 до 18 декември в Рованиеми, намиращо се във финландската Лапландия, можем да посетим Дядо Коледа, наслаждавайки се на двучасово пътуване в шейна с елени.

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?
Дестинации28 ОКТОМВРИ 2022

Как да прекараме Коледа в замъка Уиндзор?

От 24 ноември до 2 януари 2023 г. коледните посещения в кралските резиденции са разрешени за туристи.