Имаме специална рецепта, която е сравнително лесна, но в същото време и много впечатляваща.
Необходими съставки:
- 1 1/3 чаша топла вода;
- 1 пакетче инстантна суха мая;
- 1 ч.ч. захар;
- 2 суперни лъжици екстра върджин зехтин;
- ¾ ч.л. сол;
- 3 ½ чаши универсално брашно;
- ½ чаша доматен сос;
- Настъргана моцарела.
- Колбас по избор.
Фотография: Pexels.com
Начин на приготвяне на пица във формата на сърце:
В миксер купа разбъркваме внимателно топлата вода, маята и захарта. Добавяме зехтина, солта и брашното и разбиваме на ниска скорост 2 минути.
Набрашняваме плота и месим в рамките на 3-4 минути. Тестото трябва да е меко.
Купата се намаслява леко, след което оставяме тестото да втаса. Покриваме със стреч фолио или чиста кухненска кърпа и оставяме да втаса за около 60-90 минути, или докато удвои обема си.
Фотография: Pexels.com
Загряваме фурната на 240 градуса и леко намасляваме тавата. Разделяме тестото на две и с ръце оформяме сърце или изрязваме желаната от нас форма, като отново набрашняваме внимателно. Прехвърляме тестото в тавата и леко намазваме повърхността й с малко олио.
Слагаме доматения сос, моцарелата и желаните от нас съставки и печем около 12-15 минути.
Приятен апетит!
Фотография: Freepik.com
ВИЖТЕ ОЩЕ: Най-вкусната шоколадово-бананова торта