В летните жеги е добре да заложим на нещо леко за обяд.
Ето защо ви предлагаме една рецепта с риба във фолио. Тя е бърза и лесна за приготвяне, но пък е много вкусна и по нищо не отстъпва на по-сложните ястия. И най-важното, няма да изцапате почти нищо!
Необходими продукти:
2 бр. скумрия
1 глава лук или 1-2 стръка зелен лук
1 бр. лимон
4-6 скилидки чесън
2 стръка розмарин
2 жълти/червени чушки
сол
черен пипер
зехтин или олио

Начин на приготвяне:
Изчистената от вътрешностите риба се поръсва със сол и черен пипер от всички страни. Лукът се нарязва на полумесеци, скилидките чесън на две, а лимонът на резени. Тези продукти се разбъркват с подправките и с тях пълним скумриите. Всяка риба се поставя в парче фолио. Отгоре се намазва с олио или зехтин.
Добавя се малко сол, черен пипер и нарязаните на ивици чушки. (Ако прецените, можете към чушките да добавите и картофи). Увива се добре. Ястието се пече около 30-40 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна. Може да се сервира както е във фолиото.
Крехко пилешко с чери домати и маслини
Шоколадово брауни с тиква
Днес готвим пикантно: пържен ориз с къри
Шоколадово брауни с тиква
Днес готвим пикантно: пържен ориз с къри