Експлозия от различни вкусове ще зарадва цялото семейство в това апетитно и доста екзотично предястие.
Сладост придават фурмите, леко кисел вкус ще даде лимона, горчивината се постига с целината, а солта идва от пармезана.
Необходими продукти:
1/2 чаша сурови бадеми
8 стръка целина, тънко нарязани по диагонал
6 фурми, без костилка, едро нарязани
3 супени лъжици пресен лимонов сок
сол, прясно смлян черен пипер
2 грама пармезан, настърган
1/4 чаша студено пресован зехтин
червен пипер, на люспи
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. В тавичка разстелете хартия за печене и разпръснете бадемите. Разбърквайте ги периодично, докато се изпекат до златисто, приблизително 8-10 минути. Оставете ги да изстинат и ги начупете на едри парчета.
В средна купа изсипете бадемите, целината, фумите и лимоновия сок. Подправете със сол и пипер. Добавете пармезана и зехтина и разбъркайте леко. Украсете, като поръсите с червения пипер
За сладък уикенд – смути с круша
Апетитна салата с пиле, авокадо и лайм дресинг
Трюфели с фета и крема сирене
Рецепта за тиквички-панделки