Рецепти : Food news22 ЮЛИ 2013

Eat Cook Love е новият ни кулинарен блог!

Ани Шакарян ще ни глези със своята изпълнена с въображение (и полезна!) кухня

Представяш ли си след време кулинарният блог да се превърне от хоби в твоя професия?

Възможно е, но засега предпочитам да съчетавам полезното и приятното.

“У нас винаги се храним заедно и никога на крак”

Колко важно е за теб вкъщи винаги да има домашно приготвена храна?

За мен е от изключителна важност у дома да има домашно приготвена храна. Държа семейството ми да се храни здравословно и с качествена храна.
Разбира се, не винаги. Когато съм била ангажирана с нещо друго през деня вечеряме навън, но като цяло храненето не е просто акт, за нас тя е ритуал. У дома всички се храним винаги заедно. Няма приходящи или хапване на крак над барплота. Това създава усещане за принадлежност и уют.

Eat Cook Love е новият ни кулинарен блог!

Пай с вишни и марципан

Спомена, че въпреки грижите за двете си деца спортуваш три пъти седмично. Винаги ли успяваш да намериш време за това?

Старая се да отделям време и за себе си. Така е от девет месеца вече. Започнах на третия месец, тъй като родих секцио. Няма на кого да оставям детето и затова тренирам в къщи, когато спи. Промените в тялото ми ми дават стимул тренировките да станат част от нормалния ми ритъм на живот, не нещо извънредно и планирано. Чувствам се добре, имам повече енергия и се увеличи издържливостта ми.

Ти си изключително динамичен и усмихнат човек. От къде черпиш енергията си?

Трудно ми е да лежа и да не правя нищо. Винаги си имам програма:) Благодарна съм за това, което имам и това е достатъчна причина за мен да съм винаги усмихната и лъчезарна. Искам семейството ми да се чувства добре, да им е уютно и приятно да сме заедно.

Как гледа съпругът ти на твоето амплоа като блогър?

Подкрепя ме безрезервно и се шегува, че е професия дегустатор. Той е и най-големия ми критик. Когато приготвя нещо ново заедно дискутираме дали е добро и дали ще намери място в блога. Държа в блога да има само изпитани и вкусни рецепти.

Коя от твоите рецепти му е любима?

Първото, за което се сети беше зеленчукова лазаня и паста със сьомга и средиземноморски подправки.

Кой е твоят най-незабравим спомен, свързан с готвенето и храната?

Имам много забавни спомени, но най-приятно се чувствам и запечатвам в съзнанието си миговете, в които навън вали, семейството ми е покрай мен, а аз готвя.

Истина ли е, че храната трябва да се приготвя с любов, за да е вкусна?

Винаги се усеща, когато една храна е приготвена с нежелание и без вдъхновение. 

Храната поема енергията ни. Затова и се смята, че храната, приготвена с любов е по-вкусна.

Четете тук първите рецепти, които Ани споделя в блога си.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА FOOD NEWS

Пица-майстор в топ 50 на Италия отваря своя пицария в София
Food news10 ЯНУАРИ 2023

Пица-майстор в топ 50 на Италия отваря своя пицария в София

Paradiso Pizza & Friends има амбицията да бъде най-добрата пицария в Източна Европа и е готова да го докаже.

Овесените бисквитки на крал Чарлз III
Food news11 НОЕМВРИ 2022

Овесените бисквитки на крал Чарлз III

Вкусни ли са и защо си струва да ги опитаме възможно най-скоро?

Как да спестим от семейния бюджет за храна?
Food news26 ОКТОМВРИ 2022

Как да спестим от семейния бюджет за храна?

Според статистиката българските домакинства харчат минимум една трета от месечния си бюджет за храна.

Лесни и полезни летни храни
Food news12 АВГУСТ 2022

Лесни и полезни летни храни

Много летни храни съдържат важни хранителни вещества за регулиране на настроението, борбата с депресията и насърчаването на съня.