Идеалната компания на сутрешната чаша кафе са вкусните тарталети, приготвени с течен шоколад Fineti.
Ето как да ги приготвиш.
Необходими продукти за 12 броя:
1 1/2 ч.ч. брашно
100 г краве масло
1 1/2 ч.ч. орехови ядки
1/4 ч.ч. светла кафява захар
1 яйце
1 щипка сол
За крема
400 г течен шоколад Fineti
60 мл прясно мляко
100 мл сладкарска сметана
1 голям банан
сок от 1/2 лимон
време за приготвяне – 1ч
Начин на приготвяне:
1. В купа смеси брашното, захарта, солта и студеното масло, нарязано на кубчета. Прибави смлените орехи.
Омеси сместа с ръце, докато се образуват трохи. Добави яйцето и отново омеси с ръце. Ако тестото е много ронливо, добави 1-2 с.л. студена вода. Готовото тесто разточи на кора с дебелина 1/2 см.
2. От тестото с ринг изрежи кръгове, които постави във форма за мъфини с 12 гнезда, трябва да покриват и стените. Сложи формата в хладилник за 15 минути. От останалото тесто изрежи малки сърчица, постави в тава върху силиконово килимче и също приберете в хладилника, за да стегнат.
3. Изпечи тарталетите в предварително загрята фурна на 180°С с вентилатор за около 20 минути, а сърцата – за 10 минути. Охлади. Нарежи банана на малки кубчета и полей с лимоновия сок. Разбий сметаната, докато стане пухкава. Течния шоколад Fineti разбий със затопленото прясно мляко. Смеси с разбитата сметана.
4. На дъното на тестените формички разпредели нарязаните банани, отгоре сложи крем и украси със сърце.

Рецептата е приготвена от Лора и Стоян от предаването БонАпети по Нова Телевизия.