Вкусна, идеална за закуска и дори за допълнение към следобедното кафе, време е да готвим отново и този път ще приготвим любимата на всички ни шоколадова торта.
Фотография: Pexels.com
Необходими съставки:
- 250 гр. масло;
- 5 с.л. мляко;
- 2 ванилии;
- 6 с.л. брашно;
- 220 гр. кувертюр;
- 3 с.л. смлени орехи;
- 4 яйца;
- 4 с.л. пудра захар;
- 5 с.л. кристална захар;
- 1 с.л. бакплувер;
- 2 с.л. смлени бадеми.
Фотография: Pexels.com
Как да приготвим нашата шоколадова торта?
В миксер или в голяма купа слагаме 200 грама масло, захарта, яйцата, ванилията, бакплувера, разтворен в 2 супени лъжици прясно мляко и брашното. Разбиваме ги добре, докато се превърнат в хомогенна смес.
След това разтапяме 170 грама кувертюр на водна баня и го добавяме в купата с останалите съставки. Добавяме вече смлените бадеми и продължаваме да разбиваме.
Фотография: Pexels.com
Намазваме подходяща форма за кекс с масло, като добавяме малко брашно и разпределяме кексовата смес. Тук е важно да сме загряли предварително фурната на 200°C.
Печем сладкиша около 45 минути, като го следим да бухне. Докато печем е необходимо да приготвим и глазурата за нашата торта.
Фотография: Pexels.com
Време е да разтопим останалата част от кувертюра на водна баня. Добавяме 60 грама масло и разбъркваме много добре. След това поставяме сместа в купа, добавяйки 4 супени лъжици пудра захар и 1 ванилия. Отново разбъркваме много добре.
Когато тортата е напълно изпечена, трябва да я оставим да изстине и едва тогава да я залеем с вече подготвената глазура.
Е, сигурни сме, че сте се справили перфектно.
Време е цялото семейство „да нападне“ новия си най-любим десерт.
Фотография: Unsplash.com
ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецепта за спагети с прошуто