Ще я използваме, за да направим най-красивия сладкиш, който да прави компания на сутрешното ви кафе или следобедния ви чай.
Необходими съставки:
- 4 пресни яйца;
- 1 и ½ чаени лъжички захар;
- ½ чаена лъжичка царевично олио;
- 200 гр. кисело мляко;
- 1 ванилия;
- Кора от половин портокал;
- Натурален портокалов сок от половин портокал;
- 2 супени лъжици самонабухващо брашно;
- 2 ябълки;
- Пудра захар.
Фотография: Pexels.com
Начин на приготвяне на рецептата за сладкиш с ябълки и канела:
Първа стъпка е добавянето на яйцата и захарта, които се разбиват добре до получаването на хомогенна смес.
След това трябва да добавим и царевичното олио, заедно с ванилията, киселото мляко, портокаловата кора и сока. Съставките се разбиват в продължение на 5 минути.
Фотография: Pexels.com
Брашното се пресява и се прибавя към сместа. Когато се получи пухкава консистенция се разпределя върху формата за торта.
Следващата стъпка включва обелването на ябълките и нарязването им на малки кубчета. Поръсват се с канела и се изсипват в сместа, след което ги разбъркваме, за да се разпределят равномерно.
Фотография: Pexels.com
Фурната се загрява на 180 градуса и сладкиша се оставя за печене 45-50 минути.
Когато видим, че е втасал го изваждаме от фурната и го поръсваме с пудра захар.
Е, пожелаваме ви приятен и вкусен съботен ден.
Фотография: Pexels.com
ВИЖТЕ ОЩЕ: Рецептата за шотландски палачинки на кралица Елизабет