Бисквитена торта на съвсем различно ниво.
Шоколадова и лесна за приготвяне – почти невъзможно е да сбъркате, когато подготвяте тази торта. За нея ще ви е нужен блендер и подходяща малка форма, в която да я изпечете. Оттам нататък ви трябват:
Бисквити
Прясно мляко
Бакпулвер
В блендера смесете избраните от вас шоколадови бисквити – може да са само от един бранд, но можете и да смесите няколко. Комбинацията, която веднага ни идва наум, е какаови чаени бисквити заедно с орео. Към тях добавете прясно мляко на око и половин чаена лъжица бакпулвер. Консистенцията, към която се стремим, е подобна на тази на сместа за палачинки – гладка и без никакви бучки.
Основата за тортата е само това, но можете да експериментирате, като добавите любима есенция за аромат, портокалови кори или просто още какао за по-дълбок шоколадов вкус, както и щипка сол, която да подчертае сладките нотки.
Изсипете сместа във форма, която предварително сте покрили с хартия за печене, за да не залепне. На този етап можете да добавите и парченца шоколад отгоре. Печете за 20 минути на 180 градуса.
Вижте тази публикация в Instagram.
Отгоре можете да добавите още малко шоколад, който да се разтопи от топлината на тортата, или да направите ганаш, който също се приготвя изключително лесно – смесвате 1:1 сметана и черен шоколад и разтапяте в микровълновата фурна.
Декорирайте по желание.