Мъфините са вкусен десерт с много атрактивна формичка, а когато за пълнеж добавим сладки и сочни боровинки, комбинацията е изкусително-антиоксидантна и изключително подходяща за почерпка на компания приятели.
Продукти:
1/2 ч. масло на стайна температура
1 ч. гранулирана захар
2 големи яйца
1 ч.л. ванилия
2 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. сол
2 ч. брашно
1/2 ч. мляко
2 1/2 ч. пресни или замразени боровинки
За топинга:
1 с.л. гранулирана захар, смесена с
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
1/4 ч.л. смляно индийско орехче
Инструкции:
1. Загрейте фурната на 190°.
2. Намазнете 18 на брой стандартни по размер формички за мъфини
3. В купа разтопете маслото, докато стане кремообразно. Добавете захар и разбийте сместа, докато стане бледа и пухкава.
4. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате през цялото време.
5. Сложете ванилията, содата и солта.
6. С лъжица добавете половината брашно и половината мляко в тестото. След това останалата половина.
7. Сложете боровинките.
8. Сложете тестото във формичките и поръсете с топинг върху всеки мъфин.
9. Печете за 15-20 минути, докато придобият златисто-кафяв цвят.
Снимка: Pinterest