Рецепти : Десерти21 НОЕМВРИ 2020

Кулинарен уикенд: Бомбички с горещ шоколад, които взривиха мрежата

Трендът, който завладя Instagram и Tik Tok, и как да го направите у дома

Зимата е време за вкусни топли напитки, удобни дрехи и приятни емоции у дома.

Тази година традиционният горещ шоколад не е модерен – вместо него дойде ред на шоколадовите бомбички. Идеята е базирана на бомбичките за вана, само че в случая използваме кълбо от шоколад, което се разтапя при контакт с топлото мляко, разкривайки съдържанието вътре.

Обикновено в бомбичките се слага какао или инстантен топъл шоколад и мини бонбони маршмелоу, традиционно допълнение към топлата напитка на Запад.

Бомбичките с топъл шоколад станаха тотален хит в мрежата през последните седмици и вероятно интересът към тях ще продължи да се засилва с идването на коледните празници.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by • C O X I T • (@coxit_baking)

За да направите напитката у дома, ви трябва само шоколад, подходящ за разтапяне, формички, които могат да бъдат кръгли или с друга форма, и инстантен топъл шоколад или каквото съдържание бихте искали да включите в бомбичките.

Разтопете шоколада на водна баня или в микроволнова фурна, като внимавате да не го готвите прекалено дълго. След това го сипете във формичките възможно най-равномерно, като се стараете да покриете повърхността близко до ръба също.

Кулинарен уикенд: Бомбички с горещ шоколад, които взривиха мрежата

Оставете шоколада да стегне в хладилник и подгответе сместа за съдържанието – може да бъде традиционен инстантен топъл шоколад или смесица от какао, канела и каквото друго пожелаете.

След като шоколадът се е втвърдил, разтопете краищата един полукръг и го похлупете върху друг, който е пълен със съдържанието за напитката. Така използвате топлия шоколад като начин да съедините двете части. Оставете пак да стегне и добавете украса по желание.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСЕРТИ

Рецептата за шотландски палачинки на кралица Елизабет
Десерти23 СЕПТЕМВРИ 2022

Рецептата за шотландски палачинки на кралица Елизабет

В писмо, адресирано до президента Айзенхауер, суверенът разкрива тайните за приготвяне на кралски палачинки. А ето какви са те.

Лесна рецепта за шоколадова торта
Десерти16 СЕПТЕМВРИ 2022

Лесна рецепта за шоколадова торта

Днес ще направим заедно най-лесната шоколадова торта, която ще се хареса на цялото семейство.

Салата с диня: идеалната рецепта за лятото
Десерти05 АВГУСТ 2022

Салата с диня: идеалната рецепта за лятото

Веднъж опитали динята в салата или в комбинация с добре балансиращи се солени съставки, никога няма да се откажете от рецептата, която ще ви предложим.

Десерт с кисело мляко и ананас
Десерти05 АВГУСТ 2022

Десерт с кисело мляко и ананас

Киселото мляко е идеалната идея за приготвяне на летен десерт. Днес го комбинираме с ананас. Страхотен е за вашето следобедно кафе или пък за детско парти.