Много свободно време ни мотивира да прекарваме повечето от него в кухнята… и най-често готвим не чак толкова здравословни рецепти.
Днес ви предлагаме идея за нещо вкусно, но което ще ви тежи по-малко на съвестта.
Тези шоколадови бисквити са с много ниско съдържание на захар, а не можете да предположите това по вкуса.
Мазнината е заменена с авокадо и фъстъчено масло, а бялото брашно с рожков, което прави бисквитите различни на вкус и с малко калории.
Необходими продукти:
1 авокадо
5 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици фъстъчено масло
3 супени лъжици какао
2 супени лъжици кисело мляко
1 яйце
1 ванилин
2 супени лъжици брашно от рожков
1/2 чаена лъжица бакпулвер
В блендер смесете авокадото с яйцето и захарта. Добавете фъстъченото масло, киселото мляко и ванилията и разбъркайте внимателно. Накрая добавете какаото, брашното и бакпулвера и хомогенизирайте. Наредете малки порции от сместа върху незалепваща хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 180°C за 12 минути.
По желание добавете черен шоколад или поръсете с фини овесени ядки.