До феновете на шоколада и фъстъченото масло – заслужава си да пробвате тези сладки.
За рецептата, с която ви запознаваме този уикенд, ви трябват минимален брой продукти, които отдавна се превърнаха в задължителни в кухнята на любителите на здравословното хранене. Карли Клос е един от тях и тя често обича да заменя купените сладки с домашните.
В последното си видео ни показа как създава една от любимите си рецепти за бързи десерти.
Ще ви трябват:
1 чаша бадемово брашно
3 супени лъжици кокосово масло
3 супени лъжици кокосово брашно
2 1/2 супени лъжици кленов сироп
щипка сол
екстракт от ванилия
За топинга:
1/3 чаша фъстъчено масло
1 чаена лъжица кленов сироп
1 цял черен шоколад (+ малко кокосово масло по желание)
Приготвяне:
Смесете всички съставки в купа и оформете сладките. Печете на предварително загрята фурна на 190 градуса за 11 минути. След това разстелете фъстъченото масло, смесено с кленовия сироп, и замразете за 10 минути, за да стегнат сладките. След това разтопете шоколада, ако желаете към него добавете малко кокосово масло, и потопете сладките в него. След като шоколадът стегне, сладките са готови за сервиране.