Рецепти : Десерти28 СЕПТЕМВРИ 2014

Кулинарен уикенд: Тиквен пай

Страхотна есенна рецепта за сладкиш

Есента дойде и е време за изкушения с любимата ни тиква.

Ето защо решихме да ви предложим една рецепта, с която да си подсладите деня. Ето я и нея:

Необходими продукти:

За тестото:
250 гр. брашно
125 гр. масло
100 гр. пудра захар
1 яйце
1 с. л. студена вода

За плънката:
2 ч. ч. тиква (сварена или запечена)
2 яйца
1 консерва кондензирано мляко (340 грама)
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сух джиндифил
1 шушулка кардамон (стрит на дъската за хляб)

Начин на приготвяне:
Омесвате масленото тесто и го слагате да се пече във фурната за около 10-20 минути на 180 градуса. Вие ще прецените точно колко.

През това време пасирайте тиквата, кондензираното мляко, яйцата. След като стриете кардамона, го добавете към тиквата, заедно с канелата и джинджифила. Така направената смес я излейте върху кората и отново пъхнете тавата във фурната. Печете за 45-50 минути на 170 градуса. Преди да поднесете сладкиша на гостите ви, го оставете да се охлади напълно.

Кекс в чаша с шоколад и кафе
Лимонов мус с шампанско
Здравословен сладолед с банани и боровинки без захар

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСЕРТИ

Рецепта за диетични палачинки
Десерти27 ЯНУАРИ 2023

Рецепта за диетични палачинки

Кой каза, че не можем да се насладим на любимите си палачинки, ако сме на диета?

Вкусна рецепта за кекс с мандарини
Десерти20 ЯНУАРИ 2023

Вкусна рецепта за кекс с мандарини

Уикендите са, за да разпуснем. Затова винаги трябва да има по нещо сладко у дома.

Рецепта за канелени рулца
Десерти23 ДЕКЕМВРИ 2022

Рецепта за канелени рулца

Каква би била Коледата без аромата на канела из целия ни дом?

Рецепта за джинджифилови сладки
Десерти09 ДЕКЕМВРИ 2022

Рецепта за джинджифилови сладки

Коледата без джинджифилови сладки е невъзможна.