Рецепти : Десерти23 ДЕКЕМВРИ 2017

Коледните курабийки на Mimi’s Fashion Moments

Гост блогърът на Miss Bloom Милена Витанова споделя любимата си празнична рецепта

Тази Коледа домът на блогъра Милена Витанова ухае на типичните коледни курабийки с джинджифил и канела!

Чаровницата от Mimi’s Fashion Moments споделя с нас как точно приготвя любимите си празнични лакомства с помощта на малките си помощници. И защо от дете е влюбена в това време от годината.

Коледните курабийки на Mimi's Fashion Moments

Декември винаги е бил най-чаканият месец от годината за мен. Единствено и само заради Коледа. Когато бях дете обожавах изненадите и приказната атмосфера у дома на празника, а сега, когато имам деца – много повече очаквам коледните дни, защото те са  още по-прекрасни, когато си станал родител.

През студените зимни месеци обичам рецепти, от които мога да усетя коледното настроение и аромат, но най-често през декември заедно с децата приготвяме шарени коледни курабийки. Това вече се превърна в традиция и е любимото ми време с децата преди Коледа, когато запрятаме ръкави с Бойко и Саня и творим на воля. Десертите определено са с приоритет в коледното ми меню. Предлагам ви  рецепта на любимите ми сладкиши с дъх на канела!

Коледните курабийки на Mimi's Fashion Moments

Коледни сладки

Тази рецепта имам от собственичката на един от любимите ми софийски ресторанти Red Coral Kitchen. Всяка година преди Коледа тя организира в ресторанта събитие за деца, на което се пекат и декорират коледни курабийки.

Рецептата е леко изменена от мен, но вкусът си остава прекрасен.

Необходими продукти:

300 гр. бяло брашно
1 ч.л. канела
щипка карамфил
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
150 гр. меко масло
100гр. захар
1 яйце
2 с. л. мед
1 ч.л. джинджифил на прах или 1.с.л. пресен джинджифил

Коледните курабийки на Mimi's Fashion Moments

Всички сухи съставки с изключение на захарта се смесват в една купа. Омекналото масло заедно със захарта се разбиват добре, докато стане пухкав крем. Добавя се яйцето и медът, доразбива се и накрая се слага настърганият джинджифил. След това се смесва със сухата смес. Трябва да се получи меко тесто, което да престои в халадилник, за да стегне за час.

От него се разточва тесто с дебелина 0,5 см. и се изрязва с формички. Курабийките се пекат 10 минути, в предварително загрята фурна на 180 С фурна.

Коледните курабийки на Mimi's Fashion Moments Коледните курабийки на Mimi's Fashion Moments

Накрая се декорират спрямо вашите желания и въображение!  

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДЕСЕРТИ

Сигурни сме, че и вие обожавате съботния кекс, точно колкото и ние.
Десерти11 НОЕМВРИ 2022

Рецепта за кекс с кисело мляко

Сигурни сме, че и вие обожавате съботния кекс, точно колкото и ние.

Рецепта за сладкиш с ябълки и канела
Десерти08 ОКТОМВРИ 2022

Рецепта за сладкиш с ябълки и канела

Ябълки и канела – това определено е най-сладката уикенд комбинация.

Рецептата за шотландски палачинки на кралица Елизабет
Десерти23 СЕПТЕМВРИ 2022

Рецептата за шотландски палачинки на кралица Елизабет

В писмо, адресирано до президента Айзенхауер, суверенът разкрива тайните за приготвяне на кралски палачинки. А ето какви са те.

Лесна рецепта за шоколадова торта
Десерти16 СЕПТЕМВРИ 2022

Лесна рецепта за шоколадова торта

Днес ще направим заедно най-лесната шоколадова торта, която ще се хареса на цялото семейство.