Бърз и лесен за приготвяне, може да сервирате този десерт, докато карамелът все още бълбука, с топка кокосов сладолед. Всички ще ви поздравят за апетитното изкушение!
Необходими продукти
1/2 чаша масло
1 чаша фина захар
1 1/4 сметана
4 банана, нарязани на 4 по дължина
Начин на приготвяне
Стопете маслото в голям тиган на средна температура. Изсипете вътре захарта и бъркайте, докато захарта се стопи и стане светло кафява. Бавно добавете сметаната, като бъркате докато не клокне. Оставете сместа да изстине за минута, след това намалете температурата. Поставете бананите в тигана и гответе, докато се нагреят, за около 2 минути. Сервирайте горещи.
Днес, нещо различно на масата: пудинг с хляб и масло
Френски тост с плодове за закуска