Beauty : Съвети & тенденции03 ФЕВРУАРИ 2021

Защо трябва да залагате на козметика с цинк

Една от причините – цинкът предпазва от замърсяване и ултравиолетовите лъчи,

Вълшебната съставка за забавяне на стареенето и борба с акнето…

Свойствата на цинка за поддръжката на здрав имунитет са всеизвестни. По време на миналогодишната изолация през март, лекарите от цял свят бяха единодушни, че приемът на цинк е важен, за да се намали рискът от заразяване с коронавирус. Но полезните свойства на този минерал не приключват тук. Той е често срещана съставка в козметиката и това не е случайно. Ето защо трябва да залагате именно на такива продукти.

Защо трябва да залагате на козметика с цинк

Цинкът се използва в грижата за кожата от древни времена. Египтяните са приготвяли цинков мехлем, който са използвали за различни цели: от заздравяване на рани, до поддържане на младежкия вид на кожата. Хилядолетия след това цинкът продължава да се използва в козметиката, като съвременните производствени методи са увеличили ефективността му значително.

На първо място цинкът има важни антибактериални свойства, които вършат отлична работа за кожата, регулирайки производството на себум. Ето защо кремовете с цинк са препоръчителни както за третиране на акне, така и за възстановяването на кожата след него. Той облекчава възпалението, предотвратява развитието на бактерии и ефективно се бори с излишния себум.

#СветиВалентин2021: Подаръци за всеки бюджет

Най-важната полза от цинка обаче е, че той е мощен антиоксидант. Минералът предпазва клетките на тялото от увреждане, забавя процеса на стареене и предотвратява ранната поява на бръчки. Цинкът прави кожата еластична, придавайки й естествен блясък, тъй като работи чудесно с керамидите и колагена, произведени от нашия организъм.

Той се оказва и чудесно решение за изглаждането на кожата, чиято структура може да се наруши по куп причини. Едновременно с това цинкът я предпазва от замърсяване и ултравиолетовите лъчи, така че няма да сбъркате, ако изберете козметика със съдържание на този важен елемент. В момента можете да го срещнете в множество маски, серуми, лосиони и кремове.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Как да поправим маникюра си за една минута?
Съвети & тенденции27 ЯНУАРИ 2023

Как да поправим маникюра си за една минута?

Тази информация е за всички онези, които вече не броят моментите, когато нетърпеливи да чакат, са развалили лака си за нокти дори преди да е изсъхнал.

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация
Съвети & тенденции20 ЯНУАРИ 2023

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация

Тези толкова контрастни, но и взаимно допълващи се цветове са подходящи за всеки сезон.

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“
Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2023

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“

Не можем да скрием, че в любимия сериал, освен че се радваме на харизматичните герои, ние също се наслаждаваме и на модата.

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено
Съвети & тенденции06 ЯНУАРИ 2023

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено

И, да, тенденцията е вдъхновена от героинята, изиграна от Оливия Уайлд в „Don’t Worry Darling“.