Beauty : Съвети & тенденции08 НОЕМВРИ 2012

За нежни и чувствени устни

Не пренебрегвай грижата за тази съблазнителна част…устните

Не пренебрегвай грижата за тази съблазнителна част…устните

Устните ни са с най-деликатната кожа от цялото тяло. Дори и да не ти се вярва, но точно устните реагират бързо на твърде силно слънце, вятър, мръсен въздух. Към това добави и вредните навици като пушене заедно с ефекта на възрастта. Всяка от нас вероятно се е изправяла пред проблема сухи устни. Може би дори си забелязала тънки линии по устните си или вече не ти се струват така плътни, както преди.

Може и да ти се стори странно, но в кухнята си имаш всичко необходимо, което ще подхрани и хидратира устните ти. Да си направиш домашен скраб ще ти отнеме само няколко минути, но резултатът ще са възхитителни, меки устни, само за целувки.

Домашният скраб се състои от две важни съставки – течна и абразивна. Течният компонент може да бъде мляко, мед, зехтин. Абразивната съставка всъщност е почистващият фактор и може да бъде захар, сол, дори прясно смлени подправки. Целта на скраба е да ексфолира мъртвите клетки, които остават във фините линии и предизвикват напукани устни.
Може да експериментираш с различни съставки, но не забравяй колко е важна правилната комбинация – устните са изключително чувствителни. Затова ти предлагаме две лесни рецепти, с които ще постигнеш чудеса.

Меден скраб

1 ч.л. мед
1 ч.л. сода за хляб

Разбъркай меда и содата, докато станат на гладка паста. Нанеси на устните си и я остави да действа поне 5 минути. Преди да отмиеш с топла вода, масажирай внимателно с чисти ръце. След като отмиеш, нанеси от любимия си балсам за допълнителна хидратация.

Захарен скраб

1 ч.л. бяла захар
няколко капки вода
няколко капки зехтин

Изсипи захарта върху дланта си и добави няколко капки вода, колкото да стане смес, която може да нанесеш на устните си. С пръсти втрий сместа в устните, масажирай около 30 секунди и отмий с топла вода. Нанеси малко зехтин или балсам, за да “заключиш” влажността в устните.
И не забравяй да пробваш новите си устни с целувки….

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Меденото русо на Хейли Бийбър е най-горещият цвят за пролетта
Съвети & тенденции06 МАРТ 2023

Меденото русо на Хейли Бийбър е най-горещият цвят за пролетта

Съпругата на Джъстин Бийбър премина към нов ултраярък, мек и блестящ цвят на косата. И сме сигурни, че именно той ще доминира през следващия сезон.

Киара Ферани връща мраморния маникюр на мода
Съвети & тенденции22 ФЕВРУАРИ 2023

Киара Ферани връща мраморния маникюр на мода

Мраморът е един от най-шикозните ефекти при избор на маникюр, но истината е, че бе останал назад в тенденциите, до днес, когато инфлуенсърката реши да го върне отново на модната сцена.

Как да направим кожата си по-сияйна от всякога?
Съвети & тенденции14 ФЕВРУАРИ 2023

Как да направим кожата си по-сияйна от всякога?

Свети Валентин е тук, затова днес трябва да сме по-впечатляващи от всякога.

Маникюр на месеца: Романтични вдъхновения през февруари
Съвети & тенденции06 ФЕВРУАРИ 2023

Маникюр на месеца: Романтични вдъхновения през февруари

Любовта е във въздуха, както и в маникюра, акцентиращ на строго миниатюрните романтични декорации.