В страната на красотата с Надя Сивкова: С какво да внимаваме в грижата за кожата

Вместо съвети този път Надя Сивкова ни е подготвила списък с често срещаните грешки в грижата за красотата и как да ги избегнем

Негативната самооценка, наред с неправилното почистване на кожата, са стъпките, с които можем да сбъркаме в грижата за кожата според Надя Сивкова.

Има случаи в които си мислим, че правим най-доброто за себе си, а резултатът за наше разочарование е точно обратният. Въпреки че не съм специалист в грижата за кожата имам достатъчно познания, за да направя списък най-честите грешки, които допускат жените:

Почиствате само с мокри кърпички

Много малко кърпички за грим съдържат съставки, които всъщност могат да разградят качествено грим, мръсотията и себума по повърхността на кожата. За мен това е един крайно некачествен метод за почистване на лицето. Тук добавям и фактора на голямото количеството натиск, необходимо за премахване на грима ви – особено спирала, очна линия и водоустойчиви продукти. С течение на времето това триене и дърпане на кожата може да доведе до увеличаване на фините линии, бръчки и хиперпигментация.

За екологичния фактор въобще няма да говоря. Само се замислете – за една година бихте изхвърлили над 700 кърпички!

В страната на красотата с Надя Сивкова: С какво да внимаваме в грижата за кожата

Препоръчвам ви да инвестирате в качествен почистващ продукт, който нежно да премахне грима. Геловете, които се измиват с вода, са подходящ вариант, защото обикновено те имат активни формули, които се грижат за кожата всестранно. Добър пример е гелът с тройно действие на Velnea Young, който може да се използва като почистващ продукт, пилинг и маска.

Не ексфолирате кожата си

И като заговорихме по темата, не може да не се отбележи и една от най-грубите грешки, които може да направим – да пропуснем пилинга. Ексфолирането в разумни граници е подарък, който правите на кожата си – помага за отпушване на порите, премахва мъртвите клетки и разкрива новата, нежна и сияйна кожа, която се крие отдолу. Дали ще изберете физичен (абразивен скраб), или химичен (киселини) зависи от вашия тип кожа.

Тук моят съвет е да опитате първо с нещо, което деликатно ще ексфолира, но няма да бъде твърде агресивно, за да видите какъв ще е ефектът върху кожата ви. Отново можете да намерите добър вариант сред продуктите на Velnea – техният пилинг гел с алое и глицерин едновременно премахва мъртвата кожа и успокоява. Той е подходящ за всеки тип кожа, затова трудно бихте сбъркали с него.

В страната на красотата с Надя Сивкова: С какво да внимаваме в грижата за кожата

Друга универсална препоръка е винаги след ексфолирането, а и непосредствено след всяко почистване на кожата, да нанасяме подходящ хидратиращ продукт. Това важи не само за лицето, но и за останалата част на тялото. Подходящ избор би бил лосионът за тяло на VELNEA, защото леката му формула бързо се абсорбира от кожата, което е особено полезно качеството на продуктите през лятото.

В страната на красотата с Надя Сивкова: С какво да внимаваме в грижата за кожата

Пренебрегвате деколтето си

Груба и прекалено често срещана грешка. Всичко, което правите за лицето си, трябва да се пренесе върху шията и деколтето. Това включва почистване, ексфолиране, серум и крем. Едно от местата, които най-много издават възрастта на една жена, е шията, затова тя заслужава вашето внимание!

В страната на красотата с Надя Сивкова: С какво да внимаваме в грижата за кожата

Падате си по DIY грижа за кожата

Една лъжица мед, три лъжици кисело мляко, половин намачкан банан… е рецепта за закуска, а не за козметика. Ключът към работеща грижа за кожата е формулата и правилното съотношение. Често всички DIY рецепти от Pinterest са с изключително сбъркан състав и количество на използваните продукти. Освен че няма да работят правилно, рисковете включват възпаление, запушване на порите, изгаряне, микро разрези на повърхността на кожата ви и др.

Използвате грешните продукти

Мога да започна темата от много далече и да ви разкрия, че сигурно 50% от жените нямат реална представа с какъв тип кожа са, а това определя до огромна степен каква козметика да ползвате. Винаги съм твърдяла, че няма лоши продукти, а просто – неподходящи. Тук слагам голяма удивителна и искам да ви предупредя за опасностите от многобройните препоръки, с които ни бомбардират в социалните мрежи.

В страната на красотата с Надя Сивкова: С какво да внимаваме в грижата за кожата

Голяма част от beauty гурутата препоръчват по свои критерии. Това, че някой продукт е върховен за тях, съвсем не значи, че би бил подходящ за вас. Първата стъпка, която да направите, е да определите с точност типа си кожа при дерматолог, от там да подберете продукти, които специфично обслужват вашите нужди и да не се доверявате прекалено много на препоръки.

Имате негативно отношение към себе си

Да, това също е често срещана грешка, която допускат жените. Започвайте деня си с позитивни мисли и суперлативи към себе си. Това ще подпомогне на самочувствието ви и ще подхрани красотата ви отвътре навън. Фокусирайте се върху красивите си, изразителни очи, а не върху бръчиците около тях. Вие сте прекрасни, не го забравяйте!

В страната на красотата с Надя Сивкова: С какво да внимаваме в грижата за кожата

Пропускате слънцезащитата

Просто недейте, наистина. Щастлива съм, че в последните години се даде огромна гласност на проблема и повечето марки инвестираха страшно много в кампании, които да обучат хората за вредите от слънцето и негативния му ефект върху кожата. Въпреки това, все още пропускането на фотозащитата е често срещана грешка. Не знам как бих могла да го кажа по-просто: ако искате неравномерен тен и пигментни петна, бръчки, дехидратирана кожа, вял тен и преждевременно стареене, продължавайте да не използвате ежедневно слънцезащита.

Нашето предложение да се справите с всички тези проблеми – VELNEA Sun Mist с SPF 50. Лесната за нанасяне формула ще направи слънцезащитата най-приятната  стъпка в грижата ви за кожата, така че никога повече няма да я пропускате. 

Сменяте прекалено често козметиката си

Пазарът е залят с нови и нови продукти, които обещават чудеса за кожата ни. Признавам и на мен ми е любопитно и понякога залитам в използването на различни и разнообразни продукти. Реалността обаче каква е: за да знаете дали нещо наистина действа, вие трябва да го ползвате в продължителност на два цикъла на пълно обновяване на кожата. Един цикъл е равен на приблизително 28 дни. Тоест, за да разгърнете пълния потенциал на своята козметика е нужно да я използвате поне два месеца. Бъдете постоянни, поддавайте се на по-малко изкушения и кожата ви ще ви възвърне инвестицията!

Всички описани продукти можете да намерите на Lilly Drogerie.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Inspo за педикюр от Валентина Ферани
Съвети & тенденции05 МАЙ 2023

Inspo за педикюр от Валентина Ферани

Модерен, но изключително труден за нанасяне нюанс, бялото е всичко, от което имаме нужда сега.

Фината разлика между френски и американски маникюр
Съвети & тенденции26 АПРИЛ 2023

Фината разлика между френски и американски маникюр

Макар и много сходни, между тях винаги е съществувала изключително малка разлика. Знаете ли каква е тя?

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна
Съвети & тенденции24 АПРИЛ 2023

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна

Пролетта е тук! А аксесоарите са онези акценти, които ще променят най-бързо и лесно ежедневния ни тоалет.

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.
Съвети & тенденции19 АПРИЛ 2023

Маникюр: Нюансите, които ще виждаме навсякъде през следващите месеци

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.