Подходящо ли е да почистваме лицето си със студена вода?

Тайните на перфектната кожа се крият в температурата на водата.

През лятото използването на студена или хладка вода се превръща в навик, предизвикан от външни фактори като топлина, влажност и дехидратация. В допълнение към свежия душ, дори почистването на лицето в началото и в края на деня, както и през всички останали моменти, става по-приятно, ако се извършва с течаща вода.

Почистване на лицето с течаща вода

Фотография: Unsplash.com

Разбира се, ако сме свикнали да използваме винаги само топла вода, естествено е да се чудим дали студената вода е правилният избор за нашата кожа. Причинява ли последствия тя на кожно и подкожно ниво?

Истината е, че използването на студена вода по време на вашата рутина за красота е добре не само през лятото, но и 365 дни в годината.

Почистване на лицето си със студена вода

Студената вода е известна с благоприятните си ефекти върху кожата, тъй като тя увеличава активността на кръвния поток, стимулира циркулацията и по този начин осигурява на епидермиса по-голяма защита от вредни агенти и свободни радикали като замърсяване например.

Почистване на лицето си със студена вода

Фотография: Pexels.com

Както се препоръчва при борбата със затлъстяването, студената вода е абсолютно препоръчителна и при почистването на лицето. В комбинация с най-добрите продукти за грижа за кожата, ниските температури ще помогнат за придаване на блясък на кожата.

Освен това, те спомагат и за успокояване на зачервяването и затварянето на порите. Горещата вода, от друга страна, кара кръвоносните съдове да се разширяват повече, което прави кожата да изглежда по-червена, особено ако вашата е мазна.

Използването на гореща вода при почистване на лицето рискува да премахне мазнините от кожата, причинявайки повече сухота за тези от нас, които страдат от чувствителна кожа.

Горещата водa кара кръвоносните съдове да се разширяват повече

Фотография: Unsplash.com

Този навик трябва да бъде въведен в рутинната грижа за кожата на всеки. Избирането на студената вода пред горещата всъщност е интелигентно средство за намаляване на въглеродните емисии и запазването на планетата.

Благодарение на този съвет, освен че ще видим огромна разликата в кожата на лицето ни, ще забележим и намаляването на потреблението на топла вода.

След като изяснихме полезността на употребата на студена вода по време на почистването на лицето ни, си струва да отбележим, че тя може да причини утаяване на бактерии и мръсотия в порите.

Почистване на лицето в дълбочина

Фотография: Pexels.com

Поради тази причина е подходящо да започнем почистването на лицето с топла вода в дълбочина, а след това да преминем към студена, за да завършим грижата си за кожата с енергизиращ и озаряващ блясък.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Мляко и мед: перфектната комбинация за порцеланова кожа

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Inspo за педикюр от Валентина Ферани
Съвети & тенденции05 МАЙ 2023

Inspo за педикюр от Валентина Ферани

Модерен, но изключително труден за нанасяне нюанс, бялото е всичко, от което имаме нужда сега.

Фината разлика между френски и американски маникюр
Съвети & тенденции26 АПРИЛ 2023

Фината разлика между френски и американски маникюр

Макар и много сходни, между тях винаги е съществувала изключително малка разлика. Знаете ли каква е тя?

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна
Съвети & тенденции24 АПРИЛ 2023

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна

Пролетта е тук! А аксесоарите са онези акценти, които ще променят най-бързо и лесно ежедневния ни тоалет.

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.
Съвети & тенденции19 АПРИЛ 2023

Маникюр: Нюансите, които ще виждаме навсякъде през следващите месеци

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.