Спасителен режим за мазната кожа – двойното почистване

Още една beauty тенденция, която води началото си от Корея

Поредният тренд, за който можем да благодарим на корейската козметична индустрия, се нарича двойно почистване и е спасителен режим за мазната кожа.

Двойното почистване е метод за дълбоко почистване на кожата, който обещава да премахне всички остатъци от грим и замърсяване в края на деня. За него, както можете да предположите, ще ви трябват два продукта: единият на базата на маслата, а другият – на водна основа.

Звучи чудесно, нали? Вероятно дамите с мазна кожа ще си кажат, че измиващите гелове с масла в състава си не трябва да се доближават до лицата им, но всъщност е точно обратното. Най-добрият начин да се преборите с излишния себум и замърсяването са именно продуктите с някакъв тип олио във формулата.

Домашен ритуал за подмладяване на кожата около очите

Спасителен режим за мазната кожа - двойното почистване

Какво да използвате?

Ако кожата ви често страда от зачервявавания и раздразнения, потърсете продукт, който освен масла има и екстракт от лайка в състава си. По-този начин не само ще се радвате на дълбоко почистена кожа, но и ще я успокоите и хидратирате. Лайката е нежна към повърхността й, действа освежаващо и накрая я оставя мека и нежна.

Ако сте почитатели на мицеларната вода, потърсете двуфазен продукт с някакъв тип масло: от липа, олио от арган и т.н. Формулата на мицеларната вода е създадена така, че да почиства замърсяването и грима с едно движение, без да търкате. В добавка към нея маслата действат хидратиращо и подхранващо на кожата, озарявайки и омекотявайки я.

4 важни стъпки в сутрешната грижа за кожата

Съчетайте с:

Що се отнася до почистващите продукти на водна база, добра идея е да заложите на някакъв тип гел, създаден специално за извличане на мръсотията от запушени пори и излишен себум. Такива са геловете с въглен в състава си, които действат на замърсяването като магнит.

Друг вариант са измиващите пяни, които се активират при контакт с вода. Те са по-нежни и се препоръчват за всякакъв тип кожа, като пяната деликатно отмива всичко, натрупало се върху кожата през деня.

Спасителен режим за мазната кожа - двойното почистване

Стъпка 1: Почистване с продукт на базата на масла

Винаги започвате от продукта, който има масла в състава си. Независимо какъв точно сте избрали, никога не забравяйте този важен момент: изплакването на лицето след него. Без значение, че след това ще нанасяте друг тип почистващ продукт, важно е да отмиете излишното количество масла, което остава след това. Ако пропуснете тази стъпка, не само рискувате да изглежда мазна, но и запушване на порите.

Тайни за красота от Швеция

Стъпка 2: Продукт на водна база 

След като изплакнете лицето няколко пъти идва ред на почистващия продукт на водна база. Тъй като активните съставки във формулите им действат основно на замърсяванията и не толкова на грима, те ще премахнат всичко останало, с което маслата не са се справили. Ще почистят и остатъка от самите масла, за да оставят кожата перфектно чиста и подготвена за останалата част от режима ви.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Топ 5 най-очарователни маникюри на Селена Гомес за пролетта
Съвети & тенденции31 МАРТ 2023

Топ 5 най-очарователни маникюри на Селена Гомес за пролетта

Време е да разберем кои са най-ценените от последователите творения на Том Бачик.

Джорджина Родригес връща френския маникюр в пролетните тенденции
Съвети & тенденции29 МАРТ 2023

Джорджина Родригес връща френския маникюр в пролетните тенденции

Днес ще отделим време на новите модни избори на аржентинската красавица.

Тенденции при чантите за сезон пролет/лято 2023
Съвети & тенденции24 МАРТ 2023

Тенденции при чантите за сезон пролет/лято 2023

Какво да кажем за тях, освен че са най-необходимият аксесоар, присъстващ във всеки дамски гардероб.

Бела Хадид: "Тази пролет ще носим червено"
Съвети & тенденции24 МАРТ 2023

Бела Хадид: "Тази пролет ще носим червено"

Американският супермодел показа любимата си палитра за специални поводи през този сезон и в нея определено преобладава червеният цвят.