Слънцезащита и козметиката – Време е за лято!

Имаме добри и лоши новини, когато отворим темата за правилната слънцезащита и козметика.

Ключът към намаляването на риска от заболявания на кожата, слънчеви петна и бръчки от увреждане е да включите слънцезащита в ежедневната си рутина. И да го нанасяте правилно отново и отново!

За щастие, когато става въпрос за носене на грим и слънцезащитни продукти заедно има някои добри и лоши новини. Без значение колко фон дьо тен, коректор, риж или хайлайтър нанасяте по време на рутинен грим, пак ще сте защитени от слънцето, стига да следвате няколко лесни стъпки.

Нанесете продуктите в правилния ред!

Важен начин да се уверите, че сте наистина защитени от вредните ултравиолетови лъчи, е да нанесете слънцезащитен крем като последна стъпка в сутрешната си грижа за кожата. Това трябва да се случи преди да започнете да нанасяте грим.

Химическите слънцезащитни продукти съдържат съставки, които потъват в кожата и абсорбират UV светлината. Физическите стоят върху кожата и разпръскат слънчевите лъчи. Затова слънцезащитните продукти са най-ефективни, когато се нанасят директно върху чиста кожа.

След като измиете лицето си сутрин и нанесете каквито и да било продукти за грижа за кожата, нанесете своя слънцезащитен крем. Дерматолози препоръчват използването на минимален слънцезащитен фактор 30.

Слънцезащита

Носете достатъчно слънцезащита!

Проучвания установяват, че хората обикновено не използват достатъчно слънцезашитен крем, така че да постигнат адекватна защита.

Не разчитайте на фон дьо тен с SPF!

Множество фон дьо тени, балсами за красота и кремове за коригиране на цвета съдържат слънцезащитен крем, който може да изглежда като удобен начин да защитите кожата си без да компрометирате рутинния си грим. Въпреки това тази опция не е достатъчна като единствен слънзезащитен вариант.

Редовно нанасяйте слънцезащита!

Редовно нанасяйте слънцезащита!

Слънцезашитата трябва да се нанася отново на всеки два часа след плуване или изпотяване. Дори да стоите до прозорец докато работите се изисква повторно нанасяне. Стъклото не предпазва значително от лъчите на слънцето.

Слънцезащитните фиксиращи спрейове са привлекателни поради лесното си нанасяне. Но истината е, че те все пак трябва да се втриват в кожата, за да осигурят адекватно покритие, което отново отрича предполагаемо удобство. Но е важно да се пазим, за да бъдем здрави и красиви през летния сезон!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Факти за слънцезащитата, които не знаете, а трябва

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Как да поправим маникюра си за една минута?
Съвети & тенденции27 ЯНУАРИ 2023

Как да поправим маникюра си за една минута?

Тази информация е за всички онези, които вече не броят моментите, когато нетърпеливи да чакат, са развалили лака си за нокти дори преди да е изсъхнал.

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация
Съвети & тенденции20 ЯНУАРИ 2023

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация

Тези толкова контрастни, но и взаимно допълващи се цветове са подходящи за всеки сезон.

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“
Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2023

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“

Не можем да скрием, че в любимия сериал, освен че се радваме на харизматичните герои, ние също се наслаждаваме и на модата.

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено
Съвети & тенденции06 ЯНУАРИ 2023

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено

И, да, тенденцията е вдъхновена от героинята, изиграна от Оливия Уайлд в „Don’t Worry Darling“.