Преобразете лицето с домашни маски

По-млада и красива кожа с пет от най-лесните и най-ефективни помади!

Неделният ден е най-подходящото време да се погрижите за красотата на своето лице. А какво по-лесно и добро средство от домашните маски – правят се от съвсем обикновени продукти, но са изключително подхранващи и могат да преобразят кожата ви за броени минути.

Ето как:

Маска за стягане на кожата
Смесете два жълтъка, нанесете на почистената кожа на лицето, като избягвате зоната около очите, оставете да действа в продължение на 10-15 минути, докато не усетите стягане. Изплакнете последователно първо със студена и после с топла вода.

Овлажняваща маска
Сварете и намачкайте три моркова. Добавете 5 с.л. кисело мляко или мед и нанесете сместа върху лицето си за 15 минути. После почистете остатъка от маската с топла вода.

masks

Хидратираща маска
Хидратиращата маска е най-доброто, което може да предложите на лицето си през този сезон. Добавете около 20 грама вода на 30 грама меко пшенично брашно, 1 ч.л. мед и няколко капки розова вода. Нанесете сместа върху лицето си и я оставете да подейства за около половин час. Измийте.

Маска срещу пигментни петна
В този сезон няма как да не се сдобиете с лунички или пигментни петна. Домашните помади са най-щадящото нещо, което може да приложите в момента. Разбъркайте 1 с.л. лимонов сок с малко парченце мая, докато получите рядка каша. Загрейте леко и след това нанесете върху лицето. Дръжте маската в продължение на 20 минути и изплакнете с хладка вода.

Маска срещу разширени пори
Това е може би най-популярната стягаща маска за лице, но пък е много ефективна. Ако имате смесена кожа, нанесете сместа само върху зоните с разширени пори, тъй като тя може да изсуши кожата ви. Разбийте на пяна 1 яйчен белтък с малко лимонов сок и нанесете пяната върху кожата на лицето си. Оставете я да изсъхне напълно и изплакнете с топла вода.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Новогодишната очна линия на Сидни Суини
Съвети & тенденции01 ДЕКЕМВРИ 2022

Новогодишната очна линия на Сидни Суини

И преди да се откажете, нека ви уверим, че копирането на този грим е по-лесно, отколкото си мислите... И, да, вече си мислим за новогодишно парти - #sorrynotsorry.

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин
Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2022

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин

Официалните изяви на червения килим отдавна започнаха, а нека не забравяме и филмовите премиери. Време е за доза вдъхновение!

Педикюрът на Дилета Леота е must have
Съвети & тенденции25 НОЕМВРИ 2022

Педикюрът на Дилета Леота е must have

Изборът на водещата за есента ни подсказва тренд, които не бива да подценяваме.

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс
Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс

Новият маникюр на бившата Дисни звезда е вдъхновението, което ще ни инспирира, за да придадем на ръцете си класически есенен вид.