Подобрете начина, по който се грижите за красотата си

Четири съвета как да държите бактериите далеч от себе си

Всички полагаме неимоверни усилия за своята красота – щателно почивстваме лицето от грима и веднага слагаме крем, чистим зъбите с конец, мажем тялото с лосион.

Но експертите заявяват, че това е недостатъчно и можем да подобрим начина, по който се грижим за визията си. Те предупреждават, че е невъзможно да запазим чисти дори ръцете си от микробите, колкото и да ги мием през деня. Дори едно кихане може да ги замърси и всички тези бактерии да нанесем върху кожата на лицето.
Мона Гохара, дерматолог в Данбъри, дава няколко съвета как да подобрим ежедневната рутина за красотата ни.

Мийте четките си за грим

Ако все още не сте убедени, че трябва редовно да миете четките си за грим, това може да промени мнението ви: “Това, което е по лицето ни – пот, мръсотия, грим и бактерии, се пренасят на вашата четка. Вие не искате те да попадат върху чистото ви лице, нали? След като миете лицето си всеки ден, трябва да миете и вашите четки ежедневно”, категорична е Гохара. Тя съветва да почиствате четките си за грим след всяка употреба, но ако нямате много време, се стремете това да става най-малко веднъж в седмицата.

Подобрете начина, по който се грижите за красотата си

Почиствайте ръцете с дезинфектант

Преди да нанесете грима и фон дьо тена с помощта на ръцете си, ги измийте щателно и дори използвайте дезифектант. Това се отнася дори за моментите, в които миете лицето си. “Ако знаете колко микроби се запазват под ноктите и по ръцете, вие ще бъдете ужасени”, казва Гохара. Там се запазват милиони бактерии, вируси и гъбички, а всички те могат да прехвърлят по лицето, когато то влезе в контакт с пръстите ви. Мислете за себе си като за хирург и винаги изтърквайте щателно ръцете си, преди да докоснете лицето си.

Подменяйте гъбите за баня

Ако оставите влажна тениска в банята през нощта, най-вероятно няма да сте склонни дори да я вдигнете с пръстите си, камо ли да търкате тялото си с нея, както правите с гъбата за баня. “Гъбите имат много малки дупки, които, в комбинация с мократа, влажна среда развъждат милиони микроби”, казва Гохара. “Подменяйте гъбата си на всеки два месеца, за да запазите кожата си здрава и красива”.

Дръжте четката за зъби далеч от тоалетната

Ако държите четката за зъби на мивката, шансовете да са в близост до тоалетната, са много големи. “Всеки път, когато пускате водата в тоалетната, то има голяма вероятност малки капчици да попадат по вашата четка за зъби”, казва дерматоложката. Тя съветва да я преместите в шкафчето над мивката или направо да я държите извън вашата баня. Ако двата варианта са невъзможни, то дръжте капака на тоалетната спуснат, когато пускате водата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Inspo за педикюр от Валентина Ферани
Съвети & тенденции05 МАЙ 2023

Inspo за педикюр от Валентина Ферани

Модерен, но изключително труден за нанасяне нюанс, бялото е всичко, от което имаме нужда сега.

Фината разлика между френски и американски маникюр
Съвети & тенденции26 АПРИЛ 2023

Фината разлика между френски и американски маникюр

Макар и много сходни, между тях винаги е съществувала изключително малка разлика. Знаете ли каква е тя?

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна
Съвети & тенденции24 АПРИЛ 2023

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна

Пролетта е тук! А аксесоарите са онези акценти, които ще променят най-бързо и лесно ежедневния ни тоалет.

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.
Съвети & тенденции19 АПРИЛ 2023

Маникюр: Нюансите, които ще виждаме навсякъде през следващите месеци

Ноктите ни са акцентът в бюти визията ни, за който трябва да се грижим внимателно, тъй като именно той ни надгражда по най-красивия начин.