Перфектен тен през лятото

Първо златно правило за лятото: Не се излагайте за дълго на пряка слънчева светлина.
Второ: Възползвайте се максимално от тена си с правилните продукти.

Идват добри новини за слънцезащитните кремове. Около пет хиляди патента за слънцезащита са представени в Европа само през последните пет години. Голяма част от тях са щадящи океана.

Това означава, че слънцезащитата е гореща тема, не само необходима през лятото, но и изложена на огромното козметично внимание. Как да разчетем формулите правилно и как да използваме пълноценно новите слънцезащитни продукти за перфектен тен през лятото? Време е да си отговорим на тези въпроси.

Искате перфектен тен ? – Първо трябва да подготвите добре кожата си

Процесът винаги се позовава на някакво начало. Полезно тук е да знаете, че в двете седмици преди заминаването на плажна почивка, трябва да използвате пилинг серум през ден. Той ще ексфолира нежно кожата. Комбинирайте с активатор за тен, който да нанесете върху лицето и тялото си вечер след душ. Той също ще окаже укрепващо влияние на защитните сили на кожата, особено при много светъл тен.

След ексфолиране и преди овлажняване, добавете няколко капки серум с витамин C към вашата дневна рутина за допълнителна защита от свободните радикали. Ако е горещо, най-подходящо е да го съхранявате в хладилник.

Не подценявайте тези процеси. Колкото повече се грижим за кожата си, толкова по-здрава и сияйна ще бъде тя.

Искате перфектен тен ? - Първо трябва да подготвите добре кожата си

Фотография: Pexels.com

Химически или физически филтри?

Някои химически филтри крият риск от лошо влияние върху ендокринната система. Новите формули съдържат бустери, които усилват защитната сила, така че за същия SPF, те могат да имат до 30% по-малко филтри, което значително намалява лошото им влияние към морето.

За всякакви съмнения е необходимо да се доверите на експерт. Обърнете внимание, че продуктите на пазара, чиито широкоспектърни филтри срещи UV, инфрачервена, синя светлина, смог или дори провитамин D, засилват механизмите за възстановяване на кожата.

Меланинът също е от значение

Всеки от нас, който все още вярва, че белите остатъци, оставени върху кожата от физическите филтри ни пречат да придобием тен, нека промени мнението си. Меланинът се активира независимо от това. По същия начин и ако нанесете много висок слънцезащитен фактор.

При мазна кожа, уверете се, че формулата е без мазнини и при наличие на обезцветяване, подбирайте разтвори с депигментиращи активни съставки, комбинирани с овлажнител против петна за по-силен ефект.

Меланинът също е от значение

Фотография: Pexels.com

Колко често да прилагаме слънцезащита за перфектен тен?

Що се отнася до честотата, с която да се повтаря прилагането, трябва да отбележим, че ако физическите филтри не загубят ефективност от топлината, много от химикалите, дори ако са по-чувствителни и приятни, след час намаляват капацитета на абсорбация на слънчеви лъчи.

За да не рискувате, нанасяйте максимум на два часа и половина, като при водоустойчиви продукти ефектът не надвишава 80 минути.

Колко често да прилагаме слънцезащита за перфектен тен?

Фотография: Pexels.com

Ще имаме перфектен тен, но как да се справим със зачервяването?

Вечер, при зачервена кожа, изсипете половин чаша сода бикарбонат. Тя действа успокояващо. А ако пък искате да засилите постигнатия резултат, потопете четири или пет пакетчета черен чай във вече топлата вода във ваната.

Последен съвет за перфектен тен

Последният ни съвет е може би най-ценният. Преди лягане напръскайте лицето си с т.нар. колоидно злато. Може да го откриете и под формата на най-новите маски за лице. Те са истински хит. Освен че ще озари лицето ви, то забавя образуването на петна по кожата. Дръжте го под ръка и на плажа. Ефектът на блясък ще бъде страхотен.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Според Бела Хадид най-готиният аксесоар струва под 10 евро
Съвети & тенденции01 ОКТОМВРИ 2022

Според Бела Хадид най-готиният аксесоар струва под 10 евро

Моделката изглежда е развила лека мания към един доста моден, но не особено популярен аксесоар, а именно към белия чорап.

Удобните панталони са must have за есента
Съвети & тенденции30 СЕПТЕМВРИ 2022

Удобните панталони са must have за есента

Стилът на тазгодишните модни панталони е спокоен и удобен. Какво повече можем да искаме от есенния ежедневен гардероб?

Това са дънките, които ще носим тази есен
Съвети & тенденции26 СЕПТЕМВРИ 2022

Това са дънките, които ще носим тази есен

Днес говорим за онази част от гардероба ни, която никога не липсва.

Нарът е нашият нов съюзник в красотата
Съвети & тенденции23 СЕПТЕМВРИ 2022

Нарът е нашият нов съюзник в красотата

Тази супер храна е чудесна както за тялото, така и за красотата ни. Ето защо и как да можем да я консумираме.