Перфектен тен през лятото

Първо златно правило за лятото: Не се излагайте за дълго на пряка слънчева светлина.
Второ: Възползвайте се максимално от тена си с правилните продукти.

Идват добри новини за слънцезащитните кремове. Около пет хиляди патента за слънцезащита са представени в Европа само през последните пет години. Голяма част от тях са щадящи океана.

Това означава, че слънцезащитата е гореща тема, не само необходима през лятото, но и изложена на огромното козметично внимание. Как да разчетем формулите правилно и как да използваме пълноценно новите слънцезащитни продукти за перфектен тен през лятото? Време е да си отговорим на тези въпроси.

Искате перфектен тен ? – Първо трябва да подготвите добре кожата си

Процесът винаги се позовава на някакво начало. Полезно тук е да знаете, че в двете седмици преди заминаването на плажна почивка, трябва да използвате пилинг серум през ден. Той ще ексфолира нежно кожата. Комбинирайте с активатор за тен, който да нанесете върху лицето и тялото си вечер след душ. Той също ще окаже укрепващо влияние на защитните сили на кожата, особено при много светъл тен.

След ексфолиране и преди овлажняване, добавете няколко капки серум с витамин C към вашата дневна рутина за допълнителна защита от свободните радикали. Ако е горещо, най-подходящо е да го съхранявате в хладилник.

Не подценявайте тези процеси. Колкото повече се грижим за кожата си, толкова по-здрава и сияйна ще бъде тя.

Искате перфектен тен ? - Първо трябва да подготвите добре кожата си

Фотография: Pexels.com

Химически или физически филтри?

Някои химически филтри крият риск от лошо влияние върху ендокринната система. Новите формули съдържат бустери, които усилват защитната сила, така че за същия SPF, те могат да имат до 30% по-малко филтри, което значително намалява лошото им влияние към морето.

За всякакви съмнения е необходимо да се доверите на експерт. Обърнете внимание, че продуктите на пазара, чиито широкоспектърни филтри срещи UV, инфрачервена, синя светлина, смог или дори провитамин D, засилват механизмите за възстановяване на кожата.

Меланинът също е от значение

Всеки от нас, който все още вярва, че белите остатъци, оставени върху кожата от физическите филтри ни пречат да придобием тен, нека промени мнението си. Меланинът се активира независимо от това. По същия начин и ако нанесете много висок слънцезащитен фактор.

При мазна кожа, уверете се, че формулата е без мазнини и при наличие на обезцветяване, подбирайте разтвори с депигментиращи активни съставки, комбинирани с овлажнител против петна за по-силен ефект.

Меланинът също е от значение

Фотография: Pexels.com

Колко често да прилагаме слънцезащита за перфектен тен?

Що се отнася до честотата, с която да се повтаря прилагането, трябва да отбележим, че ако физическите филтри не загубят ефективност от топлината, много от химикалите, дори ако са по-чувствителни и приятни, след час намаляват капацитета на абсорбация на слънчеви лъчи.

За да не рискувате, нанасяйте максимум на два часа и половина, като при водоустойчиви продукти ефектът не надвишава 80 минути.

Колко често да прилагаме слънцезащита за перфектен тен?

Фотография: Pexels.com

Ще имаме перфектен тен, но как да се справим със зачервяването?

Вечер, при зачервена кожа, изсипете половин чаша сода бикарбонат. Тя действа успокояващо. А ако пък искате да засилите постигнатия резултат, потопете четири или пет пакетчета черен чай във вече топлата вода във ваната.

Последен съвет за перфектен тен

Последният ни съвет е може би най-ценният. Преди лягане напръскайте лицето си с т.нар. колоидно злато. Може да го откриете и под формата на най-новите маски за лице. Те са истински хит. Освен че ще озари лицето ви, то забавя образуването на петна по кожата. Дръжте го под ръка и на плажа. Ефектът на блясък ще бъде страхотен.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Как да поправим маникюра си за една минута?
Съвети & тенденции27 ЯНУАРИ 2023

Как да поправим маникюра си за една минута?

Тази информация е за всички онези, които вече не броят моментите, когато нетърпеливи да чакат, са развалили лака си за нокти дори преди да е изсъхнал.

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация
Съвети & тенденции20 ЯНУАРИ 2023

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация

Тези толкова контрастни, но и взаимно допълващи се цветове са подходящи за всеки сезон.

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“
Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2023

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“

Не можем да скрием, че в любимия сериал, освен че се радваме на харизматичните герои, ние също се наслаждаваме и на модата.

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено
Съвети & тенденции06 ЯНУАРИ 2023

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено

И, да, тенденцията е вдъхновена от героинята, изиграна от Оливия Уайлд в „Don’t Worry Darling“.