Beauty : Съвети & тенденции23 СЕПТЕМВРИ 2022

Нарът е нашият нов съюзник в красотата

Тази супер храна е чудесна както за тялото, така и за красотата ни. Ето защо и как да можем да я консумираме.

Нарът е толкова типичен за есенния период. Благодарение на своите полезни свойства и хубав вкус, този плод е герой на хиляди митове и легенди от миналото. Според една от тях, раждането му е дело на Афродита, която засажда нар на остров Кипър. Друг мит го свързва с жертвоприношението на Дионисий и по-точно с капка кръв, от която произлиза първият нар.

Свързван с различни божества в почти всички култури, плодът се превръща в символ на плодородие и изобилие, но също така и на богатство, благополучие и късмет. А какви ли свойства притежава този митичен плод? Нека видим заедно.

А какви ли свойства притежава този митичен плод?

Фотография: Pexels.com

Нарът и неговите полезни свойства

Богат на витамините А и С, фибри, фруктоза и минерални соли, нарът притежава известни антиоксидантни свойства. Съставен от вода, захар, фибри и протеини, плодът има стягащи свойства, полезни в случай на кървене. Освен това е популярен със своите стомашно-протективни свойства, поради наличието на полифеноли и витамин С. В допълнение, нарът регулира кръвното налягане и помага за запазването на хипертонията под контрол.

Нарът и неговите полезни свойства

Фотография: Pexels.com

Най-лесният начин за консумиране на нар е да го приготвим под формата на сок, притежаващ сладък и наситен плодов аромат. Подходящ за консумация по всяко време на деня, той е идеален за болки в стомаха, регулира кръвното налягане и възвръща енергията само за няколко минути.

Сокът от нар има известни антиоксидантни свойства. Като източник на вода и калий, той служи за регулиране на кръвната функция, като ни дава допълнително хидратиране в случай на масивна загуба на течности. Ето защо е идеален за спортисти и възрастни хора, които са изложени на риск от дехидратация.

Сокът от нар има известни антиоксидантни свойства.

Фотография: Pexels.com

Ако пък искаме да овкусим коктейли и напитки с деликатна и ароматна нотка, сиропът от нар е перфектен за тази цел. Концентратът, освежаващ венците и цялата устна кухина, е богат на хранителни вещества и се съчетава чудесно с храни като кисело мляко, палачинки, сладолед и много други.

Ако пък искаме да овкусим коктейли и напитки с деликатна и ароматна нотка, сиропът от нар е перфектен за тази цел.

Фотография: Pexels.com

Освен всички тези полезни свойства, нарът е чудесен дори за здравословна закуска, богата на протеини и идеална за поддържане на фигурата. Под формата на блокчета, нарът е перфектен за консумация по всяко време от деня. Освен това ни помага за смекчаване на леки промени в настроението.

Ако пък искаме да се погрижим за тялото си, можем да заложим на скраб от нар, интензивно овлажнаващ и с антиейджинг свойства. Нарът е идеален за млада, еластична и старателно почистена кожа.

Нарът е идеален за млада, еластична и старателно почистена кожа.

Фотография: Pexels.com

 ВИЖТЕ ОЩЕ: Inspo за есенни устни според знаменитостите

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Новогодишната очна линия на Сидни Суини
Съвети & тенденции01 ДЕКЕМВРИ 2022

Новогодишната очна линия на Сидни Суини

И преди да се откажете, нека ви уверим, че копирането на този грим е по-лесно, отколкото си мислите... И, да, вече си мислим за новогодишно парти - #sorrynotsorry.

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин
Съвети & тенденции29 НОЕМВРИ 2022

Панделката: Аксесоарът, надграждащ визията по най-елегантния начин

Официалните изяви на червения килим отдавна започнаха, а нека не забравяме и филмовите премиери. Време е за доза вдъхновение!

Педикюрът на Дилета Леота е must have
Съвети & тенденции25 НОЕМВРИ 2022

Педикюрът на Дилета Леота е must have

Изборът на водещата за есента ни подсказва тренд, които не бива да подценяваме.

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс
Съвети & тенденции18 НОЕМВРИ 2022

Inspo: Бордо ноктите на Ванеса Хъджинс

Новият маникюр на бившата Дисни звезда е вдъхновението, което ще ни инспирира, за да придадем на ръцете си класически есенен вид.