Мляко и мед: перфектната комбинация за порцеланова кожа

Обожаваме свежите и натурални методи „направи си сам“, които са толкова качествени, че кожата ни изглежда регенерирана и сияйна.

Как да поддържаме кожата си безупречна, стъклена, сияйна и здрава, също като на порцелановите кукли? Този въпрос е толкова екзистенциално важен. Затова е време да получим неговия отговор. Най-новата бюти сензация се състои в създаването на кубчета лед от мляко и мед. Те се разтапят бавно като се абсорбират от слоевете на кожата, за да противодействат на черните точки и да върнат сияещия вид на лицето ни.

Мляко и мед

Фотография: Pexels.com

Мляко и мед: двете естесвени съставки за красива кожа

Млякото е съставката, богата на витамини, минерални соли и антиоксиданти, които оказват подхранващо и ексфолиращо действие върху кожата. В комбинация с меда, който се явява естествен овлажнител и себорегулатор, получената смес придава на кожата регенериран, почистен и дълбоко хидратиран вид.

За максимална полза, препоръчваме да смесите обилна лъжица мед в чаша с мляко и да изсипете сместа във форма за лед. След като се втвърдят, просто извадете кубчетата от формата и ги нанесете върху предварително почистеното лице.

Мляко и мед: двете естесвени съставки за красива кожа

Фотография: Pexels.com

Ще усетите много приятна свежест. В същото време, по този начин се стимулира микроциркулацията и клетъчната активност.  Млякото и медът се отлагат върху кожата, създавайки разкошна смес за масажиране, която може да нанасяте само с върха на пръстите си.

Преди изплакване съветът ни е да изкачате поне половин час. Така всички активни съставки ще могат да проникнат в дълбочина. По тозин начин се премахват и всички замърсявания, освобождавайки порите и изглаждайки кожата.

Млякото и медът се отлагат върху кожата

Фотография: Pexels.com

Млечните консистенции стават все по-задължителни в света на грижата за кожата. Експертите виждат все по-голям потенциал в комбинацията на мляко и мед. Това е така и с оглед на факта, че съставките се оказват подходящи за всеки тип кожа и дори стоят добре под грима ни. Едва ли съществува по-лек и нежен начин за овлажняване на кожата и обогатяването й с ценни витамини.

Млечните консистенции

Фотография: Pexels.com

Само с няколко лесни стъпки можем да постигнем страхотен ефект. Време е за здрава, красива и порцеланово нежна кожа!

ВИЖТЕ ОЩЕ: Вреди ли слънцето на косата ни?

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Как да поправим маникюра си за една минута?
Съвети & тенденции27 ЯНУАРИ 2023

Как да поправим маникюра си за една минута?

Тази информация е за всички онези, които вече не броят моментите, когато нетърпеливи да чакат, са развалили лака си за нокти дори преди да е изсъхнал.

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация
Съвети & тенденции20 ЯНУАРИ 2023

Черно и бяло: Емблематичната класическа комбинация

Тези толкова контрастни, но и взаимно допълващи се цветове са подходящи за всеки сезон.

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“
Съвети & тенденции13 ЯНУАРИ 2023

Всичко за стилните визии в „Emily in Paris“

Не можем да скрием, че в любимия сериал, освен че се радваме на харизматичните герои, ние също се наслаждаваме и на модата.

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено
Съвети & тенденции06 ЯНУАРИ 2023

Маникюрът на месец януари 2023 г.: Винтидж в червено

И, да, тенденцията е вдъхновена от героинята, изиграна от Оливия Уайлд в „Don’t Worry Darling“.