Мисия възможна: Красива кожа в горещините

Ключът към безупречен външен вид през лятото се крие в откриването на правилната формула продукти за лице

Свикнали сме да смятаме, че завършената грим визия винаги изисква плътен фон дьо тен. Но през горещите летни дни тежкият макиаж е не само в пъти по-нетраен, но и утежнява кожата и често предизвиква образуването на акне.

Затова и търсим подходяща алтернатива сред другите продукти на пазара. За предпочитане формулата трябва да ни осигурява визия с лек и сияен тен, да прикрива несъвършенствата, а същевременно да не натежава върху лицето и да не води до излишно потене и запушване на порите.

Мисия възможна: Красива кожа в горещините

В този момент на помощ идват ВВ кремовете. Това средство, популяризирано от азиатките, съчетава предимствата на познатия фон дьо тен и свойствата на овлажняващия крем.

С него можем да създадем нежна визия и да заличим зачервяването, неравностите и петната, докато едновременно се грижим за кожата и предотвратяваме появата на нови проблеми.

Вижте още по темата: С топлите дни идва и времето за BB крем: да или не

Избираме точно този тип продукти, защото те са с по-лека консистенция от традиционните фон дьо тени, но въпреки това подчертават естествената текстура на епидермиса, матират кожата и не запушват порите – това ги прави идеална опция за лятото.

Благодарение на многофункционалното си действие, тоналните кремове са подходящи за всички типове кожа – успокояват раздразненията и възпаленията, подпомагат зарастването на рани, укрепват тъканта и подпомагат възстановяването на защитната бариера, като същевременно се грижат за оптималното ниво на хидратация.

Мисия възможна: Красива кожа в горещините

В случай, че имате нужда от по-добро покритие, можете да заложите на СС крем, който съдържа повече пигмент. Той прикрива по-ефективно белезите от акне, спукани капиляри и другите забележки по кожата, но отново запазва всички полезни свойства на BB крема. 

Друг вариант за подобряване на външния вид и състоянието на кожата през горещите месеци е замяната на стандартния фон дьо тен с минерален.

Както подсказва името, формулата му е на минерална основа, без излишни синтетични добавки. Той е изключително нежен – не предизвиква дразнене, сухота или алергични реакции. Нещо повече, неговите съставки подпомагат лечението на възпаления и акне, оптически изравняват фините бръчки и мимическите линии, намаляват видимостта на пигментациите и сенките по лицето и в същото време не натежават на кожата.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА СЪВЕТИ & ТЕНДЕНЦИИ

Естествената красота: какви са тенденциите в натуралната козметика
Съвети & тенденции20 НОЕМВРИ 2023

Естествената красота: какви са тенденциите в натуралната козметика

Този тип козметика и грим осигуряват необходимата грижа, без да правят компромис с качеството и устойчивостта.

Inspo за педикюр от Валентина Ферани
Съвети & тенденции05 МАЙ 2023

Inspo за педикюр от Валентина Ферани

Модерен, но изключително труден за нанасяне нюанс, бялото е всичко, от което имаме нужда сега.

Фината разлика между френски и американски маникюр
Съвети & тенденции26 АПРИЛ 2023

Фината разлика между френски и американски маникюр

Макар и много сходни, между тях винаги е съществувала изключително малка разлика. Знаете ли каква е тя?

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна
Съвети & тенденции24 АПРИЛ 2023

Пролетните аксесоари, които ще направят визията ни по-забавна

Пролетта е тук! А аксесоарите са онези акценти, които ще променят най-бързо и лесно ежедневния ни тоалет.